Trening - Digital Natives: Advancing Digital Youth Work

Sudjeluj na Erasmus+ treningu u Zadru i razvij digitalne vještine potrebne za rad s mladima

· Erasmus plus,Youth Work,Digital skills,Training Course,Medijska pismenost

Mladi su uronjeni u svijet digitalnih medija i novih tehnologija. Oni su kod kuće u digitalnom svijetu, ali osobe koje rade s mladima često ne uspijevaju uhvatiti korak s njima. Ovaj se nedostatak posebno očituje u situacijama kada je potrebno pristupiti mladima s manje mogućnosti, koji se suočavaju s ekonomskim, društvenim, kulturnim, geografskim i drugim preprekama, jer to često nije moguće učiniti izravno, licem u lice. Upravo tada osobe koje rade s mladima mogu iskoristiti dobrobiti digitalnih medija i alata kako bi doprijeli do mladih s manje mogućnosti - pružajući im podršku i prilike za društveno uključivanje, osobni razvoj, sportske i kulturne aktivnosti. Digitalni rad s mladima podrazumijeva proaktivno korištenje digitalnih medija u radu s mladima.

Trening "Digital Natives: Advancing Digital Youth Work" u okviru programa Erasmus+ održat će se u Zadru od 12. do 19. listopada 2019. Kroz interaktivne radionice, individualni i timski rad te razmjenu iskustava, 26 sudionika iz Portugala, Latvije, Španjolske, Slovačke, Italije, Litve, Slovenije i Hrvatske ojačat će svoje kompetencije u radu s mladima s manje mogućnosti i usavršiti svoje digitalne vještine. Osim samog treninga, sastavni dio projekta čine pripremne i diseminacijske aktivnosti, navedene u InfoPacku, u kojima su sudionici obvezni sudjelovati.

Udruga Prizma traži dvoje sudionika iz Hrvatske. Pri odabiru sudionika prednost imaju članovi i volonteri udruge Prizme, a ako ste osoba s manje mogućnosti, pružit ćemo vam posebnu podršku.

Projekt je sufinanciran sredstvima programa Erasmus+ Europske unije. Troškovi smještaja i prehrane pokriveni su u cijelosti, a troškovi putovanja do maksimalnog iznosa od 20€. Prijave se zaprimaju do 14. kolovoza 2019., a prijavljeni će biti obaviješteni o rezultatima 17. kolovoza 2019. Ako mate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na info@udrugaprizma.hr.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može
smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Želiš saznati više o projektima koje organiziramo? Prijavi se na naš newsletter i budi prvi/a koji/a će dobiti informaciju o projektima direktno u e-mail inbox.