Dijaloški okvir u radu s mladima

Vodič kroz međureligijski dijalog s neformalnim alatima i aktivnostima za osobe koje rade s mladima

· Dialogue,Youth Work

Bolje međusobno razumijevanje, interkulturalna i međureligijska suradnja te učinkovito suzbijanje predrasuda i stereotipa neophodni su uvjeti za stvaranje uključivog i tolerantnog društva. Rad s mladima neophodan je za pozitivan utjecaj na individualne i društvene promjene.

Osnovna kvaliteta potrebna za poticanje međureligijskog dijaloga među mladima je znatiželja i otvorenost za istraživanje različitih stvarnosti i perspektiva različitih religija i kultura. Za podršku dijalogu različitih mišljenja potrebna su znanja, vještine i alati.

Ukupno 24 osobe koje rade s mladima iz Bugarske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Latvije i Portugala prisustvovale su u listopadu na međunarodnom treningu o međureligijskom dijalogu u radu s mladima. Tijekom treninga pridonijeli su razvoju vodiča i alata s neformalnim aktivnostima za poticanje kvalitetnog međureligijskog dijaloga.

Više o međureligijskom dijalogu u radu s mladima možeš saznati na web stranici www.dialforchange.com.

Vodič sadrži savjete i smjernice kako uspješno voditi dijalog te neformalne alate koji mogu potaknuti kvalitetniji dijalog u radu s mladima.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Želiš sudjelovati u aktivnostima koje organiziramo? Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima o mogućnostima koje pružamo za razvoj tvojih potencijala.