Inovativnost u radu s mladima: potreba ili pretpostavka?

· Youth Work,Rad s mladima

Kvalitetan rad s mladima zahtijeva pravnu i političku podršku lokalnih, nacionalnih i europskih institucija, održivo financiranje i infrastrukturu, te poboljšanu koordinaciju među sektorima, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj i europskoj razini. Iako se rad s mladima oduvijek temeljio na suradnji raznih aktera i inovaciji, u posljednje vrijeme se postavlja pitanje da li je inovacija u radu s mladima potrebna ili se ona već sama po sebi pretpostavlja. Je li nužno poticati inovativnost u radu s mladima ili je pak, samorazumljivo da ako se baviš s mladima, ujedno već jesi inovativan/na?

Kako bi potaknuli promišljanje i diskusiju o prošlim i sadašnjim kretanjima te budućim trendovima u radu s mladima među raznim akterima na europskoj razini, podržali inovacije te njihovo prenošenje u redovnu praksu, sedam Nacionalnih agencija za Erasmus+ program odlučilo se organizirati "European Academy on Youth Work". Prvo izdanje EAYW-a će se održati u Kranjskoj Gori u Sloveniji od 21.05. do 24.05.2019. godine.

European Academy on Youth Work 1st Edition

Ako želite saznati što se podrazumijeva pod inovacijom u radu s mladima i zašto je ona ujedno potreba, prilika i pretpostavka, uključite se u prijenos uživo i pročitajte konceptualni sažetak - EUROPEAN ACADEMY ON YOUTH WORK First edition: Innovation, Current Trends & Developments in Youth Work: FROM THE IDEA TO CONCEPT DEVELOPMENT TO IMPLEMENTATION.