Erasmus+ °tPutuj i uči

Želiš razviti svoja znanja i vještine te povećati zapošljivost putem boravka u inozemstvu?

· LPM,Prilike za mlade,Erasmus plus

Što je Erasmus+?

Erasmus+ je najveći program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta koji ti nudi mogućnost upoznavanja novih kultura i stjecanja znanja s vršnjacima iz stranih zemalja. Poseban je naglasak na uključivanju mladih osoba u međunarodne aktivnosti – studiranje, volontiranje, razmjene mladih, obavljanje stručne prakse, u svrhu proširivanja i stjecanja novih znanja, vještina i kompetencija na profesionalnoj i na osobnoj razini.

Program Erasmus+ također nudi mogućnosti da se mladi aktivno uključe u društvo, angažiraju se u svojoj lokalnoj zajednici, pokrenu razne društveno korisne inicijative ili se uključe u kreiranje lokalnih, nacionalnih ili čak europskih politika koje ih se tiču.

Koje su mogućnosti?

Europska volonterska služba

Imaš li između 17 i 30 godina, Europska volonterska služba (EVS) pruža ti jedinstvenu priliku da iskusiš život u nekoj drugoj državi i volontiraš, učiš, putuješ, upoznaješ svijet… više

Razmjene mladih

Razmjene mladih sjajna su prilika za druženje skupina mladih iz različitih zemalja kroz neformalno učenje o temama koje ih zanimaju… više

Europske snage solidarnosti

Europske snage solidarnost (ESS) pružaju ti jedinstvenu priliku boravka u nekoj drugoj zemlji i aktivnog sudjelovanja u rješavanju izazova lokalne zajednice, a sve u svrhu izgradnje solidarnog društva... više

Gdje mogu saznati više?

Jednim si klikom udaljen/a od svoje nove avanture. Saznaj kako se uključiti na www.mobilnost.hr

Aktivnost informiranja o prilikama za mlade provodi se u sklopu projekta "Izrada programa za mlade s područja općine Gračac". Projekt provodi općina Gračac u suradnji s udrugom Prizma iz Gračaca, Carpe Diem iz Karlovca te Mladi u EU iz Šibenika. Izrada programa za mlade s područja općine Gračac provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.