Trening - Follow the Impulse of Your Inner Artist

Improviziraj s nama!

· Youth Work,Training Course,Theatre,Improvisation

Follow the Impulse of Your Inner Artist je dugoročni projekt koji ima za cilj osnažiti osobe koje rade s mladima (radnike s mladima, voditelje, trenere, volontere i članove organizacija mladih), te poboljšati procese grupnog učenja primjenom improvizacijskih i umjetničkih metoda, jačanjem samopouzdanja i oslobađanjem kreativnosti, s naglaskom na učenje prihvaćanja pogrešaka s pozitivnim stavom.

Holistički pristup učenju osigurati će se kombiniranjem pokreta, crtanja, slikanja, pripovjedanja priča, glazbe i kazališta.

Projekt se sastoji od ukupno tri faze. Odabrani sudionici će trebati aktivno sudjelovati u svim fazama projekta: pripremnim aktivnostima, ukupno dvije edukacije, te fazi implementacije naučenog u lokalnoj zajednici.

Prva aktivnost u okviru projekta je edukacija održati će se u mjestu Hollókő u Mađarskoj, od 7. do 14. svibnja, tijekom koje će sudionici razvijati improvizacijske vještine te plan za implementaciju naučenog u lokalnim zajednicama i organizacijama mladih. Sudionici će biti smješteni u Creative Space u sobe s četiri kreveta.

U Hollóku smo već improvizirali, otkrij kako nam je bilo.

Discover how it was before :)

Druga aktivnost u okviru projekta je implementacija naučenog u lokalnim zajednicama i organizacijama mladih i za mlade. Svaki sudionik će implementirati svoje ideje na odabranu temu u lokalnom radu s mladima. Udruga Prizma će podržati sudionike tijekom ove faze u okviru svojih mogućnosti.

Treća aktivnosti u okviru projekta je edukacija koja će se održati u gradiću Ommen u Nizozemskoj, od 10. do 17. srpnja. Tijekom edukacije sudionici će podijeliti iskustvo provedbe lokalne aktivnosti, nastaviti razvijati improvizacijske vještine i učiti nove umjetničke metode potrebne za kvalitetniji rad s mladima, te razmišljati o identitetu trenera, voditelja i osobe koja radi s mladima. Sudionici će biti smješteni u Olde Vechte Mansion u sobe s dva do četiri kreveta.

Projekt je sufinanciran Erasmus+ programom Europske unije. Troškovi smještaja i prehrane pokriveni su u cijelosti, a troškovi putovanja za edukaciju u Mađarskoj do maksimalnog iznosa od 180€, te za edukaciju u Nizozemskoj do maksimalnog iznosa od 275€.

Sudionici će trebati doprinijeti s 50€ po edukaciji (ukupno 100€) za pokrivanje troškova dodatnog programa koje smo pripremili kako bismo edukaciju učinili što kvalitetnijom. U slučaju da ste osoba s manje mogućnosti Udruga Prizma će sufinancirati ove troškove u okviru podrške razvoju rada s mladima u ruralnim područjima, no potrebno je navesti u prijavnom obrascu da ste osoba s manje mogućnosti te ukratko objasniti razloge zašto ne možete sudjelovati u pokrivanju ovih troškova.

Više informacija o projektu možete pročitati ovdje.

Prijave se zaprimaju isključivo putem obrasca koji se nalazi ispod.

Ukoliko imaš dodatnih pitanja slobodno nam se obrati na info@udrugaprizma.hr

Još uvijek nisi?! Prijavi se na naš newsletter i budi prvi/a koji/a će dobiti informaciju o projektima direktno u sandučić.