Trening - Follow the Impulse of Your Inner Artist

Improviziraj s nama! Prijave su otvorene do 15. ožujka 2019. god.

· Youth Work,Training Course,Theatre,Improvisation

Follow the Impulse of Your Inner Artist je dugoročni projekt koji ima za cilj osnažiti osobe koje rade s mladima (radnike s mladima, voditelje, trenere, volontere i članove organizacija mladih), te poboljšati procese grupnog učenja primjenom improvizacijskih i umjetničkih metoda, jačanjem samopouzdanja i oslobađanjem kreativnosti, s naglaskom na učenje prihvaćanja pogrešaka s pozitivnim stavom.

Holistički pristup učenju osigurati će se kombiniranjem pokreta, crtanja, slikanja, pripovjedanja priča, glazbe i kazališta.

Projekt se sastoji od ukupno tri faze. Odabrani sudionici će trebati aktivno sudjelovati u svim fazama projekta: pripremnim aktivnostima, ukupno dvije edukacije, te fazi implementacije naučenog u lokalnoj zajednici.

Prva aktivnost u okviru projekta je edukacija održati će se u mjestu Hollókő u Mađarskoj, od 7. do 14. svibnja, tijekom koje će sudionici razvijati improvizacijske vještine te plan za implementaciju naučenog u lokalnim zajednicama i organizacijama mladih. Sudionici će biti smješteni u Creative Space u sobe s četiri kreveta.

U Hollóku smo već improvizirali, otkrij kako nam je bilo.

Discover how it was before :)

Druga aktivnost u okviru projekta je implementacija naučenog u lokalnim zajednicama i organizacijama mladih i za mlade. Svaki sudionik će implementirati svoje ideje na odabranu temu u lokalnom radu s mladima. Udruga Prizma će podržati sudionike tijekom ove faze u okviru svojih mogućnosti.

OpenUp: Integration in Action - Photo by Ivan-Alexander Kjutev

Treća aktivnosti u okviru projekta je edukacija koja će se održati u gradiću Ommen u Nizozemskoj, od 10. do 17. srpnja. Tijekom edukacije sudionici će podijeliti iskustvo provedbe lokalne aktivnosti, nastaviti razvijati improvizacijske vještine i učiti nove umjetničke metode potrebne za kvalitetniji rad s mladima, te razmišljati o identitetu trenera, voditelja i osobe koja radi s mladima. Sudionici će biti smješteni u Olde Vechte Mansion u sobe s dva do četiri kreveta.

Projekt je sufinanciran Erasmus+ programom Europske unije. Troškovi smještaja i prehrane pokriveni su u cijelosti, a troškovi putovanja za edukaciju u Mađarskoj do maksimalnog iznosa od 180€, te za edukaciju u Nizozemskoj do maksimalnog iznosa od 275€.

Sudionici će trebati doprinijeti s 50€ po edukaciji (ukupno 100€) za pokrivanje troškova dodatnog programa koje smo pripremili kako bismo edukaciju učinili što kvalitetnijom. U slučaju da ste osoba s manje mogućnosti Udruga Prizma će sufinancirati ove troškove u okviru podrške razvoju rada s mladima u ruralnim područjima, no potrebno je navesti u prijavnom obrascu da ste osoba s manje mogućnosti te ukratko objasniti razloge zašto ne možete sudjelovati u pokrivanju ovih troškova.

Više informacija o projektu možete pročitati ovdje.

Prijave se zaprimaju isključivo putem obrasca koji se nalazi ispod, te su otvorene od 5. ožujka 2019. god. do 15. ožujka 2019. god. Prijavljeni će biti obaviješteni o rezultatima do 18. ožujka 2019. god. Prednost u odabiru imaju članovi Udruge Prizma.

Ukoliko imaš dodatnih pitanja slobodno nam se obrati na info@udrugaprizma.hr

Još uvijek nisi?! Prijavi se na naš newsletter i budi prvi/a koji/a će dobiti informaciju o projektima direktno u sandučić.