Povećana društvena aktivnost mladih s područja Općine Gračac

Završila je provedba projekta Klub za mlade Tamo Iza čijim smo aktivnostima mladima omogućili kvalitetno provođenje slobodnog vremena

· Klub za mlade

Za mlade s područja Općine Gračac u dobi od 15 do 30 godina tijekom 2020. godine organiziran je niz edukativnih i kreativnih radionica u klubu za mlade Tamo Iza i omogućen im je besplatan pristup prostoru kluba, opremi (računalo, projektor, PS4, multifunskijski printer, audio sustav, TV, aparat za kavu, kuhalo za vodu i sl.) i uslugama koje se nalaze u klubu (Netflix, MaxTV, Deezer, internet, besplatni tisak edukativnih materijala i sl.)

Tijekom 2020. godine voditelj kluba za mlade je organizirao niz aktivnosti i bio podrška mladima od ponedjeljka do petka u vremenu od 8:00 do 16:00 sati, a članovi kluba su mogli samostalno koristiti klub sedam dana u tjednu od 8:00 do 22:00 sata.

Iako su projekte aktivnosti završene mladi i dalje imaju imaju besplatan pristup časopisima za mlade, internetu, društvenim igrama, mogu besplatno tiskati i kopirati edukativne materijale, koristiti prostor za druženje, učenje, slušanje glazbe, gledanje filmova ili sportskih sadržaja.

O projektu!

Naziv projekta: Klub za mlade Tamo Iza
Nositelj: Udruga Prizma
Vrijednost: 75.000,00 kn
Sufinancira: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Trajanje: 01.01.2020. - 31.01.2020. godine
Ciljevi:
Podignuti društvenu aktivnost i razinu kvalitete života mladih s područja općine Gračac putem organiziranog provođenja slobodnog vremena u okviru poludnevnog boravka za mlade.
Podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima volontiranja, aktivnim politikama za mlade, mobilnosti u okviru programa Erasmus+, besplatnih edukacija te društvenih i
kulturnih događanja .
Povećati broj neformalnih edukacija, društvenih, kulturnih i volonterskih aktivnosti za mlade s područja Općine Gračac educiranjem mladih o volonterstvu, projektnom menadžmentu, pametnoj tehnologiji i sigurnosti u prirodi.

Projekt "Klub za mlade Tamo Iza" provodi Udruga Prizma uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.