Korak prema boljem radu s mladima iz ruralnih područja

Brošura o primjerima dobre prakse u radu sa mladima iz ruralnih područja

· Rad s mladima

Rad s mladima važan je instrument kojim se može odgovoriti na razlike između ruralnog i urbanog okruženja, a radnici s mladima iz ruralnih područja imaju veliku odgovornost za razvoj mladih i često su pokretači promjena u svojim zajednicama.

Pripremajući ovu brošuru vodili smo se idejom da osnažimo osobe aktivne u radu s mladima iz ruralnih područja. Iako se ciljna područja nalaze u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, brošura može biti korisna i za one koji rade s mladima u drugim ruralnim područjima diljem Europe. Budući da uključuje informacije o mogućnostima financiranja i pregled glavnih politika o radu s mladima unutar europskih ruralnih područja, nadamo se da će poslužiti i kao priručnik za rješavanje problema mladih u ruralnim područjima i kao izvor nadahnuća.

Ova je brošura pripremljena u okviru Erasmus+ KA2 projekta pod nazivom Under the Loupe: Rural Youth Work! (“Pod povećalom: Rad s mladima iz ruralnih područja!”) u partnerstvu između udruga NAPOR (Srbija), Prizma (Hrvatska), Idrija 2020 (Slovenija) i dva instituta za društvena istraživanja: Institut društvenih nauka (Srbija) i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar (Hrvatska).

Projekt pod nazivom Under the Loupe: Rural Youth Work! sufinanciran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Ovaj članak odražava isključivo stajalište Udruge Prizma i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.