Priručnik o medijskoj i informacijskoj pismenosti

Otkrij inovativne metode rada u obrazovanju odraslih i potakni razvoj medijske i informacijske pismenosti

· Media Literacy,Medijska pismenost,Erasmus plus

Medijska pismenost može se definirati kao mogućnost pristupa, analize, kritičkog vrednovanja i stvaranja novog medijskog sadržaja.

Medijski pismena osoba treba imati vještine i znanja

- za pristup izvoru informacija,

- analizu, kritičko razumijevanje i vrednovanje sadržaja i informacija,

- kreiranje ili produkciju vlastitih medijskih sadržaja. Također, treba biti svjesna utjecaja medija i njihovih poruka na društvo.

Kako bi razvili navedene vještine i razmijenili znanja i iskustva u medijskom opismenjavanju, u suradnji s partnerskim organizacijama Mitra France iz Francuske, Inercia Digital iz Španjolske i Eesti People to People iz Estonije proveli smo niz aktivnosti u okviru provedbe projekta Media and Information Literacy in Adult Education.

Kao rezultat svih aktivnosti nastao je priručnik pod nazivom "Media and Information Literacy in Adult Education" kojega možete besplatno preuzeti i koristiti u svome radu. U priručniku možete pronaći različite vježbe i materijale za razvoj kritičkog mišljenja prema medijskim sadržajima, razvoj digitalnih kompetencija i informacijske pismenosti.

Preuzmi priručnik o medijskoj i informacijskoj pismenosti koji sadrži inovativne metode rada za obrazovanje i razvijanje kritičkog mišljenja odraslih.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Ovaj članak odražava isključivo stajalište Udruge Prizma i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.