Održan početni sastanak partnera u Nici

U okviru projekta "Media and Information Literacy in Adult Education" družili smo se u Nici od 05. do 06.09.2018. godine.

· Medijska pismenost,Erasmus plus,Media Literacy

Započeli smo s provedbom projekta strateškog partnerstva u okviru Erasmus+ programa Europske unije pod nazivom "Media and Information Literacy in Adult Education". Provedba projekta trajati će od 01.09.2018. godine do 31.08.2020. godine.

Koordinator projekta je Mitra France iz Francuske, a udruga Prizma je partner zajedno s Inercia Digital iz Španjolske i Eesti People to People iz Estonije. Cilj nam je razmjeniti dobre prakse i testirati inovativne metode u medijskoj i informacijskoj pismenosti kako bismo povećali sposobnost kritičkog razmišljanja odraslih o sadržaju koje primaju putem društvenih medija.

U okviru projekta održati ćemo dva međunarodna sastanka u Francuskoj te jedan u Estoniji, i dva treninga za osoblje i aktivne članove partnerskih organizacija u Španjolskoj i Hrvatskoj.

Na početnom sastanku koji se održao u Nici u Francuskoj od 05. do 06. rujna 2018. godine dogovarali smo vremenski okvir održavanja aktivnosti, podijelili uloge i odgovornosti te raspravili detalje o provedbi i upravljanju projektom.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.