Susret partnera u Estoniji

U okviru projekta "Media and Information Literacy in Adult Education" družili smo se u Tallinnu od 05. do 06. kolovoza

· Media Literacy,Erasmus plus,Medijska pismenost

5. i 6. kolovoza u Tallinnu je održan partnerski sastanak s ciljem evaluacije provedbe projektnih aktivnosti Media and Information Literacy in Adult Education, projekta koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Erasmus+ programa.

Predstavnici i osoblje partnerskih organizacija su tijekom sastanka vrednovali provedbu projektnih aktivnosti i definirali operativni plan provedbe preostalih aktivnosti. Koordinator projekta je Mitra France iz Francuske, a udruga Prizma je partner zajedno s Inercia Digital iz Španjolske i Eesti People to People iz Estonije.

Tijekom dvodnevnog sastanka posjetili smo Estonsku nacionalnu knjižnicu, Info centar Europske unije, Estonsku nacionalnu televiziju te Estonski nacionalni radio kako bi saznali na koji način predstavnici javnih institucija potiču raznovrsnost informacija u medijskom i javnom prostoru i bore se protiv lažnih vijesti i dezinformacija u medijskom prostoru.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Ovaj članak odražava isključivo stajalište Udruge Prizma i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.