Održana edukacija i studijski posjet u Španjolskoj

U okviru projekta "Media and Information Literacy in Adult Education" posjetili smo vodeće medijske kuće i organizacije u Andaluziji.

· Erasmus plus,Media Literacy,Medijska pismenost

Održana je prva edukacija i studijski posjet u okviru projekta “Media and Information Literacy in Adult Education” u Španjolskoj od 02. do 09. ožujka 2019. godine. Tijekom edukacije smo se bavili temama društvene reprezentacije i prikaza stvarnosti; radikalizacija, migranti, izbjeglice u europskim i svjetskim medijima; analiza medijskog sadržaja i poruka; te vrste informacijskih kanala i stilova komunikacije.

Osim toga predstavili smo rezultate projekta “Seeing Through Shadows: Fostering Critical Approach to Media Content” | www.insidemedia.info | “Ready for Dialogue Ready for Positive Change” | www.dialforchange.com | i “Free Mind and European Values: Uprooting radicalisation and violent extremism through youth work” | www.deradicalisationofyouth.eu | i razmijenili dobre prakse u obrazovanju osoba koje rade s mladima i odraslih u području medijske pismenosti u okviru Erasmus+ programa.

Predstavljanje rezultata projekta "Free mind and European Values: Uprooting radicalisation and violent extremism through youth work"

Posjetili smo Huelva Radio - Cadena Ser, Huelva Television, Diario ABC, EMA-RTVE, Grupo Comunicar Huelva, Asociación INvisible te se upoznali s primjerima dobre prakse pružanja kvalitetnih i provjerenih informacija u medijima, radiju, novinama i televiziji.

Cadena Ser - Huelva Radio
Huelva Television
Huelva Television Live
EMA-RTVE

Projekt strateškog partnerstva pod nazivom "Media and Information Literacy in Adult Education" provodi se u okviru Erasmus+ programa. Koordinator projekta je Mitra France, a partneri su Eesti People to People, Inercia Digital i Udruga Prizma.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.