Nacionalni program za mlade

Pridruži se mladima iz cijele Hrvatske i pridonesi stvaranju pozitivnih promjena. Sudjeluj u izradi i provedbi Nacionalnog programa za mlade.

· LPM,NPM,Prilike za mlade

Što je nacionalni program za mlade?

To je strateški dokument koji uređuje pitanja mladih u Republici Hrvatskoj čiji je cilj pridonijeti zadovoljavanju potreba mladih i podizanju kvalitete života mladih. Dokument osim područja djelovanja, ujedno definira ciljeve i mjere, te određuje njihove nositelje, zadatke i indikatore postignuća koji zajedno čine operativni plan Nacionalnog programa za mlade.

Gdje mogu saznati više?

Udruga Prizma je član radne skupine za izradu Nacionalnog programa za mlade od 2018. do 2021. Nacionalni program je u procesu izrade te će njegova izrada biti dovršena tijekom 2018. godine. Javi nam se i sudjeluj svojim prijedlozima u stvaranju boljih prilika za mlade u Republici Hrvatskoj.

Aktivnost informiranja o prilikama za mlade provodi se u sklopu projekta "Izrada programa za mlade s područja općine Gračac". Projekt provodi općina Gračac u suradnji s udrugom Prizma iz Gračaca, Carpe Diem iz Karlovca te Mladi u EU iz Šibenika. Izrada programa za mlade s područja općine Gračac provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.