Održivi razvoj cikloturizma u općini Gračac

Građanskom akcijom "Biciklirajmo za bolju budućnost" potičemo razvoj cikloturističke infrastrukture na području općine Gračac.

· Cikloturizam

U strategiji razvoja turizma u Republici Hrvatskoj cikloturizam je ocijenjen kao jedan od najspremnijih turističkih proizvoda za razvoj turistički slabo razvijenog kontinentalnog dijela Hrvatske. Za ostvarivanje održivog razvoja općine Gračac, kroz razvijanje cikloturizma, potrebno je razviti primarnu i sekundarnu biciklističku infrastrukturu.

Nepostojanje primarne biciklističke infrastrukture, označenih, čistih i sigurnih biciklističkih ruta na području općine Gračac, koje povezuju značajna prirodna dobra, poput Cerovačkih špilja, predstavlja temeljni problem za razvoj cikloturizma u zajednici. Osim primarne infrastrukture, za razvoj cikloturizma, od velike je važnosti i sekundarna infrastruktura u obliku turističkih informacija.

Cilj građanske akcije je poticanje razvoja cikloturizma općine Gračac kroz razvoj biciklističke infrastrukture te biciklističkim rutama povezivati naselja s prirodnim dobrima unutar općine Gračac. Participativnim odlučivanjem želja nam je odrediti te potom urediti i označiti biciklističku rutu.

Ukoliko želite saznati više informacija o projektu te na koji se način možete uključiti, pratite nas na Facebook stranici.

Ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade “Kajo Dadić” iz Splita u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Građanska akcija provedena je uz podršku općine Gračac.