Razmjena mladih "Decrease for Sustainability"

Prijavi se na razmjenu madih u Španjolskoj i podijeli svoja znanja i iskustva o smanjenju lošeg utjecaja na Prirodu kroz primjere dobre prakse.

· Youth Exchange,Erasmus plus,Sustainability

Svjesno gospodariš prirodnim resursima? Želiš razmijeniti primjere dobre prakse iz područja održivosti i zaštite Prirode s mladima iz Španjolske, Belgije i Italije? Imaš znanja i iskustva u razvijanju projekata održivog razvoja? Želiš naučiti kako razvijati lokalne potrošačke mreže, alternativne i društveno odgovorne usluge? Smanjiti loš utjecaj čovjeka na Prirodu? Trošiti prirodne resurse manje i pametnije?

Ukupno 24 mladih iz Belgije, Italije, Španjolske i Hrvatske će se okupiti u predivnoj Španjolskoj planinskoj regiji, u Sierra de Vicort, blizu gradića Calatayud nedaleko od Zaragoze, od 14. listopada, 2017. god. do 22. listopada, 2017. god.

Cilj projekta je potaknuti mlade na razmjenu primjera dobre prakse, ideja i iskustava o pozitivnim primjerima smanjenja lošeg utjecaja čovjeka na Prirodu te održivog razvoja lokalne zajednice. S obzirom da pojmovi "održivost" i "smanjenje utjecaja" obuhvaćaju širok spektar mogućnosti, mladi će se fokusirati na teme vezane uz smanjenje lošeg utjecaja na Prirodu kroz manju potrošnju energije i prirodnih resursa, recikliranje, lokalnu i sezonsku potrošnju hrane, iskoristivost kuhinjskih namirnica. Bit će govora o važnosti lokalnih potrošačkih mreža, prvenstveno alternativnih i društveno odgovornih usluga. Sudionici trebaju biti spremni dijeliti iskustva i znanja vezana iz spomenutih područja i raspravljati o navedenim temama.

Razmjena mladih je sufinancirana Erasmus+ programom Europske Unije. Udruga Prizma je partner u organizaciji razmjene mladih te poziva ukupno 6 mladih iz Hrvatske da se prijave na sudjelovanje u razmjeni.

Organizator "Equipo Mandrágora" je osigurao:

- besplatan smještaj u hostelu;

- tri besplatna obroka dnevno;

- troškovi prijevoza će biti refundirani u iznosu do 275€;

Prijavi se za sudjelovanje ispunjavanjem prijavnice.

Izazivamo te da tjedan dana skupljaš pakiranja svih proizvoda koje kupiš. I probaš vizualizirati koliko bi ti trebalo mjesta u domu kad bi skupljao nusproizvode svoje potrošnje tijekom cijele godine.

Želiš saznati više o projektima koje organiziramo? Prijavi se na naš newsletter i budi prvi/a koji/a će dobiti informaciju o projektima direktno u Email inbox.