Razmjena mladih "Youth is learning with Drama"

Pozivamo sve zainteresirane mlade da se prijave i sudjeluju u razmjeni mladih u Turskoj.

· Youth Exchange,Erasmus plus,theatre

Oduvijek su ti kazališne daske privlačile pažnju? Želiš znati nešto više o kazalištu? Želiš steći nove vještine i poboljšati svoje glumačke sposobnosti? Glumiti u predstavi u interkulturalnom okruženju? Kroz igru i glumu možeš razviti kreativnost i doći do inovativnih ideja.

Ukupno 28 mladih iz Italije, Poljske, Turske i Hrvatske će se okupiti u Eskisehiru u Turskoj od 21. veljače, 2017. god. do 03. ožujka, 2017. god.

Cilj projekta je potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u donošenju odluka koje se tiču lokalne zajednice te na taj način uključiti mlade u aktivni društveni život. Kroz dramske metode sudionici će steći nova znanja o kazalištu i drami, razviti svoje dramske vještine i glumačke sposobnosti, pri tom se zabaviti te steći prijatelje iz Turske, Italije, Poljske i Hrvatske.

Razmjena mladih je potpomognuta Erasmus+ programom Europske Unije. Udruga Prizma je partner u organizaciji razmjene mladih te poziva ukupno 6 mladih kreativaca iz Hrvatske da se prijave na sudjelovanje u razmjeni.

Organizator "Herkes Icin Tiyatro Toplulugu" je osigurao:

- besplatan smještaj u boutique hostelu Hosteleski. Fotografije pogledajte na njihovom Instagram profilu;

- tri besplatna obroka dnevno;

- troškovi prijevoza će biti refundirani u iznosu do 170€.

Imaš između 18-30. godina? Želiš li se pridružiti uzbudljivom putovanju? Požuri i prijavi se, broj mjesta je ograničen.

Koje ćemo kazališne metode koristiti?

Forum kazalište spada u skupinu tehnika koja se naziva kazalište potlačenih. Forum kazalište je interaktivna kazališna forma gdje angažirana publika putem dijaloga i intervencija na sceni pronalazi rješenja prezentiranih društvenih problema.

Nevidljivo kazalište je oblik kazališta u kojem glumci igraju pripremljenu scenu u javnom prostoru, a da nitko od promatrača-sudionika nikada ne sazna da je to bila unaprijed uvježbana predstava. Bavi se temama koje su aktualne za zajednicu, te kroz ispitivanje javnog mišljenja, javnu raspravu i poticanje javnosti na aktivnost doprinosi razvoju civilnog društva.

Kazalište skulptura je vrlo kreativan proces u kojem glumci kroz svoja tijela prikazuju događaje i odnose, izražavaju svoje stavove i stanja.

Imaš pitanja? Javi nam se na info@udrugaprizma.hr