Return to site

Trening "Rehearsal for Life"

Ojačaj svoje kompetencije u radu s mladima i stekni nova znanja o kazalištu potlačenih. Prijave su otvorene do 24. rujna 2018. godine.

· Youth Work,Training Course,Theatre

Kazalište potlačenih je interaktivna kazališna forma gdje angažirana publika putem dijaloga i intervencija na sceni pronalazi rješenja prezentiranih društvenih problema. Metodologija ove kazališne forme pomaže shvatiti pojedincu kako promjena stava, ponašanja ili razmišljanja može imati snažan utjecaj na njihov život i živote drugih ljudi. Kreativnim pristupom ova metoda pruža prostor za refleksiju, pronalazak rješenja i pomaže nam prenijeti ideje i rješenja u stvarni život. Putem ove kazališne forme može se obuhvatiti širok spektar društvenih tema i problema (diskriminacija, siromaštvo, ksenofobija, nedostatak aktivizma, nepoštivanje ljudskih prava i sl.) koje zajednica treba osvjestiti kako bi napredovala.

Ako želiš kroz interaktivne radionice, individualni i timski rad te razmjenu iskustava, zajedno s 27 sudionika iz Danske, Estonije, Njemačke, Italije, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i Hrvatske, ojačati svoje kompetencije u radu s mladima i steći nova znanja o kazalištu potlačenih prijavi se!

Ovaj trening ima za cilj razvijati i poboljšati znanja i vještine osoba koje rade s mladima u neformalnom obrazovanju te osposobiti osobe koje rade s mladima za korištenje metoda kazališta potlačenih kako bi one mogle podržati aktivno sudjelovanje mladih u društvenim procesima i promjenama.

Struktura projekta:

Prvi trening održati će se od 11.1.2019. - 20.1.2019. u Rumunjskom gradu Busteni na kojem će sudionici razvijati osnovne kompetencije u metodologiji kazališta potlačenih (kazalište slika i forum kazalište).

Između siječnja i lipnja 2019. godine odabrani sudionici će trebati pripremiti i održati performans o temi relevantnoj za lokalnu zajednicu, za najmanje 50 mladih osoba. Udruga Prizma će podržati organizaciju i provedbu performansa u suradnji sa odabranim sudionicima.

Drugi trening će se održati od 7.6.2019. - 16.6.2019. godine na predivnom otoku Madeira u Portugalu. Sudionici će tijekom treninga stjecati napredna znanja i vještine o metodologiji kazališta potlačenih.

Između lipnja i rujna 2019. godine odabrani sudionici će trebati pripremiti i održati novi performans za najmanje 30 osoba. Udruga Prizma će podržati organizaciju i provedbu performansa u suradnji sa odabranim sudionicima.

VAŽNO! Odabrani sudionici trebaju aktivno sudjelovati na provedbi svih navedenih aktivnosti.

Madeira, Portugal

Više informacija o projektu pronađite ovdje!

Prijave su otvorene od 8. rujna 2018. god. do 24. rujna 2018. god. Prijavljeni će biti obaviješteni o rezultatima do 28. rujna 2018. god.

Udruga Prizma traži troje sudionika iz Hrvatske. Projekt je sufinanciran programom Erasmus+ Europske unije. Troškovi smještaja i prehrane pokriveni su u cijelosti, a troškovi putovanja za obje mobilnosti do maksimalnog iznosa od 275€ za trening u Rumunjskoj, te 530€ za trening u Portugalu.

Još uvijek nisi?! Prijavi se na naš newsletter i budi prvi/a koji/a će dobiti informaciju o projektima direktno u e-mail inbox.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK