Razmjena mladih „Save the Wave”

Pridruži nam se na uzbudljivom putovanju i doprinesi očuvanju mora i oceana.

· Youth Exchange,Erasmus plus,Ecology,Sustainability

Želiš aktivno doprinijeti smanjenju zagađenja mora i oceana, posebice smanjenju plastičnog otpada? Razmijeniti znanje i iskustvo o recikliranju i održivom razvoju obale? Raspraviti o ekologiji mora? Želiš li nam pomoći podignuti svijest o važnosti smanjenja korištenja jednokratne plastike? Ako je odgovor DA na jedno od ovih pitanja nastavi čitati.

Ukupno 21 mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina, iz Hrvatske, Grčke i Portugala, će tijekom projekta razvijati inicijative za zaštitu mora i prirode, sudjelovati u akcijama čišćenja obale od otpada, biti dio prvog regionalnog festivala potpuno posvećenom moru, istražiti biološku raznolikost mora, flore i faune Grčke, Hrvatske i Portugala, razmijeniti iskustva i znanja o recikliranju i održivom razvoju obale te zajedničkim snagama doprinijeti očuvanju mora.

Poreč, Croatia

Projekt Save the Wave će se odvijati tijekom 10 mjeseci, uključuje dvije razmjene mladih, prvu u Hrvatskoj, u Poreču od 21. do 27. lipnja 2018. god., nakon koje će mladi imati zadatke i zadaće kako bi se bolje pripremili za drugu razmjenu mladih od 13. do 19. rujna 2018. god., koja će se odviti u Portugalu, na predivnoj Madeiri, otoku usred Atlanskog oceana.

Camara de Lobos, Madeira, Portugal

Ukupno 7 mladih iz Hrvatske mogu sudjelovati na projektu. Pri odabiru sudionika glavni kriterij će biti interes, motivacija i iskustvo sudionika. Udruga Prizma će osigurati, koliko je u njenoj mogućnosti, jednak broj mladih osoba s više i manje znanja i iskustva u navedenim temama kako bi se mogao dogoditi kvalitetan prijenos iskustva i znanja. Prednost pri odabiru sudionika imaju članovi udruge Prizma.

Važno! Obavezno je sudjelovanje na obje razmjene mladih. Odabrani sudionici će trebati aktivno sudjelovati u pripremi aktivnosti razmjena te će imati domaću zadaću između dvije razmjene mladih.

Više informacija o projektu pronađite ovdje.

Prijave su otvorene od 14. svibnja 2018. god. do 21. svibnja 2018. god. Sudionici će biti obaviješteni o rezultatima do 23. svibnja 2018. god.

Udruga Prizma je osigurala smještaj u apartmanima Nina, tri obroka dnevno te putne troškove u skladu s pravilima Erasmus+ programa za prvu razmjenu u Poreču u Hrvatskoj.

Više informacija o smještaju u Poreču možete pronaći na ovoj web stranici. Dodatne informacije o smještaju za razmjenu mladih u Portugalu ćemo pravovremeno podijeliti s odabranim sudionicima.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može
smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Još uvijek nisi?! Prijavi se na naš newsletter i budi prvi/a koji/a će dobiti informaciju o projektima direktno u e-mail inbox.