Trening "Seeing Through Shadows: Fostering Critical Approach to Media Content"

Prijavi se na trening medijske pismenosti i razvij svoja znanja i vještine potrebne za rad s mladima.

· Training Course,Youth Work,Erasmus plus

Radiš li s mladima? Želiš razvijati znanja i vještine koja će ti omogućiti poticanje kritičkog razmišljanja i medijske pismenosti među mladima? Zanima te kako medijske poruke oblikuju našu kulturu i društvo? Kako prepoznati pristranost, spin, dezinformaciju i laž u medijima? Kako mediji utječu na formiranje stereotipa, predrasuda, netrpeljivosti i rasizma? Želiš naučiti koje digitalne alate i kako koristiti za stvaranje medijskih poruka? Želiš znati kako podržati mlade u kreiranju medijskih sadržaja? Na koji način možeš najbolje distribuirati sadržaj?

Tijekom aktivnosti na treningu, u prvom dijelu ćemo analizirati medije, kako bismo razumjeli na koji način utječu na kulturu i društvo. Potom ćemo se baviti stvaranjem medijskog sadržaja i dijeliti iskustva i znanja u radu s mladima kako bismo mogli pozitivno utjecati na mlade. Prezentirati ćemo osnovna znanja o medijskoj pismenosti te razmijeniti dobru praksu.

Više informacija o aktivnostima i programu treninga te metodi koju ćemo koristiti saznaj ovdje.

Ukupno 20 osoba koje rade s mladima iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Grčke, Italije, Latvije, Nizozemske, Portugala i Rumunjske okupit će se u Zadru od 25.4. do 1.5.2018. godine.

Trening će se održati na engleskom jeziku te je prijavnicu potrebno ispuniti na engleskom jeziku.

Prijave su otvorene do 21.02.2017. god., a sudionici će biti odabrani do 01.03.2017. god.

Odabrani sudionici će imati osiguran besplatan smještaj u hotelu Borik, tri obroka dnevno, a troškovi prijevoza će biti refundirani u iznosu do 20€ po pravilima Erasmus+ programa*;

*Ukoliko troškovi prijevoza budu veći od 20€, a osoba ste s manje mogućnosti, udruga Prizma će refundirati ostatak putnih troškova u okviru svojih financijskih mogućnosti.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može
smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Želiš saznati više o projektima koje organiziramo? Prijavi se na naš newsletter i budi prvi/a koji/a će dobiti informaciju o projektima direktno u Email inbox.