Return to site

Strukturirani dijalog: europska strategija za mlade

Iz udobnosti svoje fotelje pomozi u stvaranju europske strategije za mlade. Iznesi svoje mišljenje, predloži i podijeli ideje s mladima i donositeljima odluka.

· Dijalog,Strategija

Sigurno se pitaš što je strukturirani dijalog i kako se on odvija? Vrlo je jednostavno. To je dijalog između mladih osoba i donositelja odluka o temama koje se tiču mladih. Cilj dijaloga je osigurati da preporuke i mišljenja mladih ljudi nađu svoje mjesto u nacionalnim i europskim politikama za mlade kako bi se poboljšala kvaliteta njihova života i unaprijedio položaj mladih u određenom području.

Strukturirani dijalog se može odvijati na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Trenutno je u tijeku šesti ciklus strukturiranog dijaloga. Europska komisija želi čuti prijedloge mladih kako bi razvili strategiju za mlade kojoj je cilj poboljšati njihov položaj u društvu. Na primjer, Erasmus+ je jedan od programa kojim se financira mobilnost mladih, a dio je europske strategije za mlade. Za njega si sigurno čuo/la ako već nisi i sudjelovao/la na nekoj od razmjena mladih, treningu, studentskoj razmjeni tijekom svog studija i sl.

 

Pozivamo te da svojim prijedlozima doprineseš razvoju europske strategije za mlade. Iz udobnosti svoje fotelje kreiraj svoju budućnost. Zar može jednostavnije?

Iznošenjem mišljenja, kritika i preporuka kroz proces strukturiranog dijaloga, mladi imaju u rukama moćno oruđe koje im omogućuje da stvarno utječu na svoju budućnost.

Više o strukturiranom dijalogu saznaj na:

Što je strukturirani dijalog i kako se mogu uključiti?

Udruga Prizma je lokalni koordinator strukturiranog dijaloga. Nisi blizu nas? Pogledaj kome se možeš obratiti za više informacija o tome kako se uključiti.

Ako želiš saznati informacije o zanimljivim aktivnostima u koje se možeš uključiti, prijavi se na naš newsletter.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK