Svjetske religije: dijalogom do razumijevanja

Proširi svoje znanje o religijskim praksama, vjerskim svjetonazorima i međureligijskom dijalogu.

· Dijalog,Neformalna edukacija

Zanimaju te religije i duhovnost? Želiš znati više o budizmu i hinduizmu? Upoznati religijske prakse islama? Želiš razviti svoje vještine i znanja iz međureligijskog dijaloga? Razviti kritičko mišljenje te raspraviti o aktualnim pitanjima društveno-religijske tematike?

Training course on interreligious dialogue "Ready for Dialogue, Ready for Positive Change"

U digitalnoj eri osoba prima velik broj informacija s kojima ne zna što učiniti. Uslijed slabe informiranosti te nerazumijevanja gomilaju se predrasude o „drugima“. Slaba informiranost o religijama te širenje dezinformacija u medijima često stvaraju predrasude i stereotipe koji uzrokuju konflikte na osobnoj te društvenoj razini. Ljudska prava i sloboda kretanja dovode se u pitanje povećanjem netolerancije i obezvređivanjem ljudskih vrlina kojima nas religijske prakse uče. Nikada do sada nije postojala veća potreba za poznavanjem te dubljim razumijevanjem religijskih učenja. Potrebno je cjelovito promišljati važnost religije kako bismo osigurali uvjete za stvaranje koherentne zajednice, tj. društva ujedinjenog u različitosti i utemeljenog na razumijevanju, prihvaćanju i suradnji.

Tijekom radionice koristit ćemo različite interaktivne metode i neformalne aktivnosti poput prezentacija, kvizova i strukturiranih debata kako bismo istaknuli učenja i prakse svjetskih religija i prezentirali osnovna znanja o međureligijskom dijalogu.

Pridruži nam se u subotu, 02.12.2017. godine, u općinskoj vijećnici, na adresi Park sv. Jurja 1, Gračac i proširi svoje znanje o religijskim praksama, vjerskim svjetonazorima i međureligijskom dijalogu.

Više informacija saznaj klikom na ovaj link.

Edukacija je besplatna i otvorena za sve.

Program:
9:00 Uvodno predstavljanje
9:30 Hinduizam i budizam
10:00 Židovstvo i kršćanstvo
10:30 Uloga religije u javnom životu
11:00 Pauza za kavu
11:30 Islam
12:00 Izbjeglička kriza
12:30 Međureligijski dijalog
13:00 Osvrt
13:30 Završne riječi

Projekt “Dijalogom do razumijevanja: poticanje razvoja religijske kulture” organizira Udruga Prizma u suradnji sa ISKRA waldorfska inicijativa iz Osijeka i Srednja škola Gračac uz financijsku podršku Općine Gračac