Trening "Free Mind and European Values: Uprooting radicalisation and violent extremism through youth work"

Prijavi se na Erasmus+ trening u Zadru i saznaj kako pristupiti problemu radikalizacije i nasilnog ekstremizma među mladima

· Erasmus plus,Training Course,radikalizacija

Mladi su jedna od najranjivijih društvenih skupina i lako postaju podložni radikalnim stavovima i nasilnom ekstremizmu. Kriza identiteta, frustracija, otuđenost i marginalizacija samo su neki od mnoštva uzroka radikalizacije među mladima, a osobito ako je riječ o mladim migrantima, izbjeglicama ili tražiteljima azila. Iako je islamizam s pravom prva asocijacija na pojam ekstremizma, Europa je također suočena s rastom lijevog i desnom ekstremizma. U takvoj je situaciji nužno djelovati preventivno i ojačati povjerenje u europske (i općeljudske) vrijednosti slobode, poštivanja ljudskog dostojanstva, demokracije i dijaloga, a osobe koje rade s mladima pritom snose iznimnu odgovornost.

Erasmus+ trening "Free Mind and European Values: Uprooting radicalisation and violent extremism through youth work" održat će se od 2. do 10. listopada 2018. u Zadru. Kroz interaktivne radionice, individualni i timski rad te razmjenu iskustava, 28 sudionika iz Bugarske, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske ojačat će svoje kompetencije u radu s mladima i steći nova znanja o fenomenu radikalizacije i nasilnog ekstremizma. Osim samog treninga, sastavni dio projekta čine pripremne i diseminacijske aktivnosti, navedene u InfoPacku, u kojima su sudionici obvezni sudjelovati.

Udruga Prizma traži troje sudionika iz Hrvatske. Projekt je sufinanciran programom Erasmus+ Europske unije. Troškovi smještaja i prehrane pokriveni su u cijelosti, a troškovi putovanja do maksimalnog iznosa od 20€. Prijave se zaprimaju do 3. kolovoza 2018.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može
smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Želiš saznati više o projektima koje organiziramo? Prijavi se na naš newsletter i budi prvi/a koji/a će dobiti informaciju o projektima direktno u e-mail inbox.