Trening "Ready for Dialogue, Ready for Positive Change"

Prijavi se na trening međureligijskog dijaloga i razvij svoje interkulturalne kompetencije potrebne za rad s mladima, te proširi znanja o vjerskim svjetonazorima i religijskim praksama.

· Erasmus plus,Training Course,Dialogue

Želiš razviti svoje interkulturalne kompetencije? Komunikacijske vještine? Verbalnu i neverbalnu komunikaciju? Imaš veliku želju naučiti nove metode i podijeliti svoje znanje i iskustvo u području rada s mladima? Želiš upoznati nove kulture? Istražiti svijet neformalnog obrazovanja u području međureligijskog dijaloga? Želiš proširiti znanje o religijskim praksama i vjerskim svjetonazorima? Otkriti nove načine rada s mladima u interkulturalnom okruženju?

U digitalnoj eri osoba prima ogroman broj informacija s kojima ne zna što učiniti. Uslijed slabe informiranosti te nerazumijevanja gomilaju se predrasude o „drugima“. Slaba informiranost o religijama te širenje dezinformacija u medijima često stvaraju predrasude i stereotipe koji uzrokuju konflikte na osobnoj te društvenoj razini. Ljudska prava i sloboda kretanja dovode se u pitanje povećanjem netolerancije i obezvređivanjem ljudskih vrlina kojima nas religijske prakse uče. Prema tome, nikada do sada nije postojala veća potreba za poznavanjem te dubljim razumijevanjem religijskih učenja. Potrebno je cjelovito promišljati važnost religije kako bismo osigurali uvjete za stvaranje koherentne zajednice, tj. društva ujedinjenog u različitosti, utemeljenog na razumijevanju, prihvaćanju i suradnji.

Ukupno 24 osobe koje rade s mladima iz Bugarske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Latvije i Portugala će se okupiti u Velebitom okruženoj dolini, u planinskom dijelu Zadarske županije, u Gračacu od 10. do 16. listopada 2017. god.

Tijekom aktivnosti na treningu prikazat ćemo osnove svjetskih religija i baviti se religijskim temama komparativnom metodom. Istaknut ćemo religijska učenja i prakse raznih religija, kao i prezentirati osnovna znanja o međureligijskom dijalogu te razmijeniti iskustva i znanja u radu s mladima.

Više informacija o aktivnostima i programu treninga te metodi koju ćemo koristiti saznaj ovdje.

Trening će se održati na engleskom jeziku te je prijavnicu potrebno ispuniti na engleskom jeziku.

Prijave su otvorene do 28.08.2017. god., a sudionici će biti odabrani do 01.09.2017. god.

Organizator "Udruga Prizma" je osigurao:

- besplatan smještaj u apartmanima;

- tri besplatna obroka dnevno;

- troškovi prijevoza će biti refundirani u iznosu do 20€ po pravilima Erasmus+ programa*;

*Ukoliko troškovi prijevoza budu veći od 20€, a osoba ste s manje mogućnosti, udruga Prizma će refundirati ostatak putnih troškova u okviru svojih financijskih mogućnosti.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može
smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Želiš saznati više o projektima koje organiziramo? Prijavi se na naš newsletter i budi prvi/a koji/a će dobiti informaciju o projektima direktno u Email inbox.