Razmjena mladih "Youth For Stray Dogs"

Prijavi se i budi kreativan za dobar razlog.

· Erasmus plus,Youth Exchange

U okviru projekta ‘’Youth For Stray Dogs’’ 21 mlada osoba i osobe koje rade s mladima, od 20 do 30 godina, iz tri Europske države koje su suočene sa velikim brojem napuštenih pasa (Hrvatska, Grčka, Srbija), raditi će zajedno na idejama i razmjeni znanja između mladih i lokalnih zajednica vezano za problem napuštenih pasa, te će poticati odgovorno ponašanje budućih vlasnika pasa.

Sudionici će kroz kreativne aktivnosti pružati podršku lokalnim azilima. Neke od aktivnosti su:

• Korištenje recikliranih materijala za izradu igračaka i odjeće za pse koje se planiraju donirati azilima u Zadru i Grčkoj

• Izrada posuda za hranu i vodu, te postelja za napuštene pse

• Izrada informativne brošure o napuštenim životinjama koja će biti podijeljena tijekom javnog događaja u Zadru

• Organizacija lokalnih aktivnosti za informiranje zajednice i povećanje suosjećanja prema životinjama

• Posjet azilu za pse i razgovor sa trenerom pasa

• Grupne rasprave o temema povezanim sa pravima životinja

Ovaj projekt uključuje fazu pripreme, razmjenu mladih u Hrvatskoj, zadatke za rad kod kuće, razmjenu mladih u Grčkoj i popratne aktivnosti.

Prva razmjena mladih će se održati u Zadru od 14. do 18. svibnja 2021. godine. Grupa mladih će odsjesti u hostelu koji pruža mogućnost korištenja prostora za rekreativne svrhe i za rad.

Druga razmjena mladih će se održati u Katakolonu - Pyrgosu u Grčkoj, od 2. do 6. rujna 2021. godine.

Udruga Prizma traži četiri sudionika iz Hrvatske. Članovi Udruge, volonteri i mladi iz Zadarske županije imaju prednost prilikom odabira sudionika, a ako ste osoba sa manje mogućnosti, pružiti ćemo vam podršku. Tražimo ljubitelje životinja i osobe koje su prijateljski nastrojene prema ljubimcima. Nije nužno ali je poželjno posjedovati neka od znanja iz raznih područja poput aktivizma za prava životinja, volonterstva, ekologije, biologije, filozofije, ručnog rada, održivosti, grafičkog dizajna i umjetnosti.

Više informacija o projektu pronađite ovdje.

Ako ste zainteresirani za pomaganje životinjama zajedno sa drugim mladim osobama uz korištenje kreativnosti, prijavite se ovdje:

Važno: Obavezno je sudjelovanje na obje razmjene mladih te će odabrani sudionici trebati aktivno sudjelovati u pripremi aktivnosti razmjena mladih te ispuniti “domaću zadaću” između dvije razmjene mladih.

Projekt je sufinanciran sredstvima programa Erasmus+ Europske unije. Troškovi smještaja i prehrane pokriveni su u cijelosti, troškovi putovanja za razmjenu mladih u Hrvatskoj do maksimalnog iznosa od 20€, te za razmjenu mladih u Grčkoj do 275€.

Prijave se zaprimaju do 15. siječnja 2021. godine,a prijavljeni kandidati će biti obaviješteni o rezultatima 20. siječnja 2021.

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na luana@udrugaprizma.hr.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Ovaj članak odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Još uvijek nisi?! Prijavi se na naš newsletter i budi prvi/a koji/a će dobiti informaciju o projektima direktno u sandučić.