Zagreb Crowdfunding Convention 2016 #partONE

Uspješno predstavljen projekt udruge Prizma - Sketchbook Station

· ZCC16,Crowdfunding,SketchbookStation

Prenosimo dio atmosfere sa drugog izdanja Zagreb Crowdfunding Convention u organizaciji Brodoto  koji se održao u Zagrebu u HUB385 13. listopada, 2016. godine.

Photo by Brodoto

Ronald Kleverlaan suosnivač European Crowdfunding Network, trenutno zajedno sa timom stručnjaka djeluje u CrowdfundingHub, održao je predavanje o mogućnostima širenja tržišta za grupno financiranje u jugoistočnoj Europi. Prenio je iskustva sa engleskog, francuskog i njemačkog tržišta alternativnog financiranja te podijelio šaku vlastitih savjeta kako pokrenuti tržište i na što paziti pri njegovom stvaranju.

Photo by Brodoto

Panel kojega je moderirao Karsten Wenzlaff /Ikosom/ u kojemu su Marina Markežić /CONDA/; Irene Demetriou Rotsides /Crowdfunding Cyprus/; Mihovil Barančić /ZIP/; Mario Antonić /Ministarstvo obrta i poduzetništva/ raspravljali o mogućnostima pristupa alternativnim financiranjima za mala i srednja poduzeća u jugoistočnoj Europi.

Photo by Brodoto

John Burton /Cambridge Centre for Alternative Finance/ predavao je o perspektivama grupnog financiranja. Potkovan iscrpnim statističkim podacima koje prikuplja u centru za alternativna financiranja pri sveučilištu Cambridge, doktor astronomije, približio je sveobuhvatnim informacijama kretanja na tržištu alternativnog financiranja te kako grupno financiranje utječe na ta kretanja.

Photo by Brodoto

Na drugom po redu panelu moderator Robert Pašičko /UNDP Croatia/ nije ostao imun na bosanski humor Željka Ninkova /Idea Funders/ te na iskustva ostalih govornika Hrvoje Maras /Croenergy/; Zoran Rajn /Croinvest/; Martina Rizman Matić /Čini pravu stvar/ Matej Rauh /ADRIFund/; Oni su predstavnici platformi grupnog financiranja iz regije te su iz vlastitih iskustava prenijeli naučeno sudionicima #ZCC16.

Photo by Brodoto

Ingi Rafn Sigurdsson /Karolina Fund/ - "islandska platforma za grupno financiranje". Prenio je pozitivna iskustva s islandskog tržišta grupnog financiranja.

Photo by Brodoto

Antonia Ćosić iz centra Pričaj mi predstavila je produkt dugogodišnjeg rada u bolnici na odjelu za dječje bolesti. Ku-Kuc je kutija za kvalitetno iskorištavanje vremena koje roditelji i djeca provode zajedno. Predanost njihovog tima je motivirajuća, a za njihovu priču ćete, sigurni budite, čuti!

Photo by Brodoto

Anita Duvnjak iz udruge Naš Hajduk želi iskoristiti platformu grupnog financiranja za kupovanje udjela u nogometnom klubu Hajduk.

Photo by Brodoto

Karlo Brunović iz udruge Prizma predstavio je projekt Sketchbook Station sudionicima ZCC16. Sketchbook Station je projekt kojim se želi povezati i promovirati mlade umjetnike iz Europe putem putujuće mape za slikanje u koju sudionik projekta stvara jedan umjetnički rad i šalje mapu slijedećem sudioniku. Kada slikarska mapa završi svoje putovanje vraća se u Hrvatsku u kojoj će se organizirati izložba na kojoj će se moći upoznati i družiti s umjetnicima koji su sudjelovali u projektu. Crowdfunding kampanja im je zadnji korak, a time i najbitniji, kako bi povezali umjetnike sa publikom te im približili njihova umjetnička djela. Ukoliko želite saznati tko su sjajni umjetnici koji sudjeluju na projektu te gdje se trenutno nalazi mapa pratite ih na facebook stranici Sketchbook Station.

Photo by Brodoto

Vjeran Perzdić iz inicijative BoliMe prezentirao je važnost izricanja boli te skrenuo pozornost na bitnost iskrenosti koja se u današnjem svijetu zanemaruje. Svojom Crowdfunding kampanjom žele prikupiti sredstva za snimanje filma kojim bi promicali svjesnost o važnosti prevencije i destigmatizacije mentalnih bolesti te educirali o mentalnom zdravlju.

U dijelu programa koji je služio za predstavljanje projekata koji će se financirati na platformama za grupno financiranje predstavljena je također igračka Juvo – Home Friend koja roditeljima uz pomoć kućnih senzora i pametnih telefona olakšava praćenje kretanje djeteta po kući te film Childhood Colors kojim autori žele približiti publici prirodno roditeljstvo.