Zagreb Crowdfunding Convention 2016 #partTWO

Što se dobro započne valjalo bi dobro i završiti

· Crowdfunding,ZCC16,SketchbookStation
Photo by Brodoto

Tim Wright /Twintaglibes/ - stručnjak za grupno financiranje iz Škotske govorio je kako se mogu koristiti alternativne metode financiranja u zadovoljavanju potreba građana u slučaju da javna tijela zakažu. Pokazao je nekoliko primjera kojima su građani Škotske zaštitili i bolje iskoristili javna dobra.

Photo by Brodoto

Moderatorica panela Tamara Puhovski uspješno je "crowdfundala" pitanja iz publike te uspjela animirati više od 150 sudionika #ZCC16 vodeći panel na kojem se raspravljalo o korištenju alata grupnog financiranja u nedavnoj izbjegličkoj krizi. Sudionici panela Marko Gregović /Brodoto/; Nathan Koeshall /Catalyst Balkans/; Asja Korbar /Are You Syrious?/; prenijeli su iskustva uspješno financiranih kampanja kojima su pomogli sirijskim izbjeglicama te su iznijeli mane i prednosti grupnog financiranja u humanitarnim akcijama.

Photo by Brodoto

Martha Bissmann /WIP Renewable Energies/ govorila je o mogućnosti korištenja grupnog financiranja kao novog modela financiranja projekata alternativne energije.

Photo by Brodoto

Već spomenuti Karsten Wenzlaff vodio je panel o mogućnostima i preprekama u korištenju grupnog financiranja za prikupljanje kapitala (Equity Crowdfunding model) na kojem su sudjelovali Tomislav Valičević, Goran Jeras /Ethical Bank Croatia/; Ronald Kleverlaan / CrowdfundingHub/; Vladimir Milošević /CONDA Crowdinvesting/.

Photo by Brodoto

Hrvoje Hafner /Crowdfunding.hr/ moderirao je panel o uspješnim pričama iz regije. Damir Ciglar /Vitastiq/; Rambo Amadeus (Antonije Pušić) /Solar Retro Cutter/; Ivan Novak & Miha Mohorko /Let’s Bring Laibach Back to America!/; Marija Janković /Traditional South Serbian Cookbook/; prenijeli su cake i trikove kojim su se poslužili kako bi uspješno priveli kraju svoje kampanje na platformama za grupno financiranje.

Photo by Brodoto

Interes je bio veliki, tražila se stolica više kako bi se moglo sudjelovati na zanimljivim panelima i predavanjima #ZCC16. Tim koji stoji iza organizacije događaja godine za regiju potpuno je pogodio potrebu za temom konvencije - Izgradnja tržišta grupnog financiranja na području jugoistočne Europe.

Photo by Brodoto

Drugo izdanje Zagreb Crowdfunding Convention u organizaciji Brodoto održao se u Zagrebu u HUB385 13. listopada, 2016. godine. Na događaju godine za grupno financiranje udruga Prizma je predstavila projekt Sketchbook Station kojim žele povezati i promovirati umjetnike iz Europe.