Izvrsna prilika za mlade umjetnike

Prijavi se i sudjeluj na umjetničkoj rezidenciji u Italiji i Sloveniji

U suradnji sa organizacijom Ottovolante iz Italije i Boja iz Slovenije otvaramo poziv na prijavu za sudjelovanje na umjetničkoj rezidenciji u Sloveniji i Italiji koja se organizira u trajanju od ukupno 30 dana u okviru projekta pod nazivom Vicini di arte (Umjetnici susjedi) kojega financira Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje iz Italije. Glavni cilj projekta je povećati svjesnost o kulturnoj raznolikosti novih generacija umjetnika te potaknuti suradnju među mladima iz različitih zemalja kroz umjetničko-formativna iskustva i poticanje na promišljanje o umjetničkoj produkciji te o ulozi umjetnosti kao oblika komunikacije, istraživanja i alata za analizu društvene stvarnosti.

Na umjetničkoj rezidenciji će sudjelovati ukupno šest umjetnika, po dvoje iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Projektom je predviđen boravak dva tjedna u Italiji i dva tjedna u Sloveniji između kolovoza i rujna 2022. godine tijekom kojih će se dogoditi razmjena iskustava među mladim umjetnicima, povećati znanje o drugim zemljama, steći vještine za prevazilaženje akademske obuke te će se promicati susreti pojedinaca s lokalnim stanovništvom kroz umjetnost.

Točni datumi održavanja će biti objavljeni nakon odabira sudionika u dogovoru s partnerskim organizacijama, relevantnim dionicima i sudionicima uključenim u projekt.

Tko se može prijaviti na umjetničku rezidenciju?

• Talijanski, slovenski i hrvatski državljani u dobi od 18 do 30 godina.
  • Osobe koje se bave umjetnošću što je nužno potkrijepiti sa detaljnim CV-om koji uključuje informacije o umjetničkom obrazovanju te portfoliom.
  • Osobe koje su motivirane za sudjelovanje na studijskom putovanju i umjetničkoj rezidenciji u ukupnom trajanju od 30 dana.
  • Osobe koje su motivirane za učenje o zemlji domaćinu.
  • Svi sudionici moraju biti dostupni za sudjelovanje u projektu u trajanju od ukupno 30 dana te biti spremni sudjelovati u aktivnostima pripreme i evaluacije rezultata aktivnosti.

Način podnošenja prijave

Prijave su produžene do 15. srpnja 2022. godine.

Obrazac za prijavu potrebno je poslati elektroničkom poštom do 15. srpnja 2022. godine (uključujući) na info@udrugaprizma.hr za sudionike s prebivalištem u Hrvatskoj.

Za sudionike s prebivalištem u Italiji prijavu je potrebno poslati na adresu associazioneottovolante@gmail.com, a za sudionike s prebivalištem u Sloveniji na adresu boja.izola@gmail.com

Prijava mora sadržavati:

• osobne podatke, kontakt podatke, obrazovanje, radno iskustvo, društveno sudjelovanje i dobrovoljna radna iskustva (volontiranje), sva putovanja, uključujući studijska putovanja,
  • pismo namjere o sudjelovanju na umjetničoj rezidenciji,
  • umjetnički kurikulum uključujući portfolio ili digitalnu dokumentaciju,
  • motivacijsko pismo.

Selekcija

Selekciju će vršiti posebno imenovano povjerenstvo. Predselekcija kandidata raditi će se na temelju dokumentacije i motivacijskog pisma dostavljenih u predviđenom roku za prijavu. Dana 2. srpnja 2022. biti će objavljen popis odabranih sudionika. Svi sudionici će biti obaviješteni elektroničkom poštom ili telefonom o rezultatima selekcije. Sa sudionicima koji budu odabrani održati će se intervju putem konferencijskog poziva do 9. srpnja 2022. godine.

Odabrani sudionici biti će dužni potpisati izjavu kojom potvrđuju svoju predanost sudjelovanju u projektu.

Odabrani sudionici su dužni platiti naknadu za sudjelovanje u iznosu od 70,00€ kao doprinos za troškove projekta.

Uvjeti sudjelovanja

Udruga Ottovolante pokriva sve troškove vezane uz:

• putne troškove (povratni put),
  • troškove smještaja i prehrane,
  • troškove planiranih aktivnosti izobrazbe,
  • putno osiguranje.

Za više informacija kontaktirajte associazioneottovolante@gmail.com ili info@udrugaprizma.hr