Return to site

Predstavljen novi cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe URBOFON LIVE

Zadar postaje bogatiji za novi koncertni program

January 13, 2023

Program URBOFON LIVE danas su predstavili SIlvestar Petrov, predsjednik udruge Prizma i Maja MIlin, dugogodišnja radijska voditeljica i kreativna direktorica programa.

Vođeni jedinstvenom željom razvitka urbane i nezavisne glazbene scene i pozicioniranja Zadra na koncertnu kartu Hrvatske, Udruga Prizma u suradnji s dugogodišnjom radijskom voditeljicom Majom Milin, pokreće Urbofon Live - cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru, a prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu.

Urbofon Live za cilj ima upoznati publiku s recentnom hrvatskom glazbenom scenom te jačati lokalnu glazbenu scenu kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske.

Dok radijska emisija svakog tjedna donosi novitete s domaće urbane i nezavisne glazbene scene, Urbofon Live pruža dodatnu vrijednost - koncertnog doživljaja sjajnih imena domaće urbane scene, od kojih će brojni premijerno nastupiti u Zadru!

Zadarska publika će imati priliku poslušati uživo Dienne, ROLO, The Fogsellers, Akleu Neon & Sound Doulas, One Possible Option i Irenu Žilić, te u okviru suradnje s riječkom udrugom Distune i njihovog projekta “Upadaj u kombi” i bendove The Siids i The Black Room. Po prvi put, u suradnji s HGU-om, u Zadru će se obilježiti Svjetski dan glazbe (21. lipnja) sa svirkama na ulicama grada. Nominirani glazbenici ovogodišnje nezavisne glazbene novinarske nagrade ROCK & OFF u kategoriji Veliki prasak, zaustavit će se u Zadru u sklopu ROCK & OFF turneje.

Koncertni program ujedno je izvrsna prilika za mlade koji žele podržati razvoj urbane glazbene scene u Zadru. Poziv volonterima objavljen je na stranicama Udruge Prizma, a otvoren je do 20. siječnja.

Koncert otvorenja Urbofon Live programa očekuje nas 26. siječnja 2023. s početkom u 20:00 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a pripao je zadarskoj kantautorici Dienne koja nije krila oduševljenje što će pred zadarskom publikom premijerno predstaviti svoj autorski rad.

 

Zanima te tko i kada će nastupiti u Zadru u okviru programa urbane glazbe Urbofon Live? Prijavi se na newsletter i dobiti ćeš informaciju o održavanju koncerta direktno u sandučić elektronske pošte najkasnije 10 dana prije održavanja koncerta.