Predstavljen novi cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe URBOFON LIVE

Zadar postaje bogatiji za novi koncertni program

Program URBOFON LIVE danas su predstavili SIlvestar Petrov, predsjednik udruge Prizma i Maja MIlin, dugogodišnja radijska voditeljica i kreativna direktorica programa.

broken image

Vođeni jedinstvenom željom razvitka urbane i nezavisne glazbene scene i pozicioniranja Zadra na koncertnu kartu Hrvatske, Udruga Prizma u suradnji s dugogodišnjom radijskom voditeljicom Majom Milin, pokreće Urbofon Live - cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru, a prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu.

Urbofon Live za cilj ima upoznati publiku s recentnom hrvatskom glazbenom scenom te jačati lokalnu glazbenu scenu kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske.

broken image

Dok radijska emisija svakog tjedna donosi novitete s domaće urbane i nezavisne glazbene scene, Urbofon Live pruža dodatnu vrijednost - koncertnog doživljaja sjajnih imena domaće urbane scene, od kojih će brojni premijerno nastupiti u Zadru!

Zadarska publika će imati priliku poslušati uživo Dienne, ROLO, The Fogsellers, Akleu Neon & Sound Doulas, One Possible Option i Irenu Žilić, te u okviru suradnje s riječkom udrugom Distune i njihovog projekta “Upadaj u kombi” i bendove The Siids i The Black Room. Po prvi put, u suradnji s HGU-om, u Zadru će se obilježiti Svjetski dan glazbe (21. lipnja) sa svirkama na ulicama grada. Nominirani glazbenici ovogodišnje nezavisne glazbene novinarske nagrade ROCK & OFF u kategoriji Veliki prasak, zaustavit će se u Zadru u sklopu ROCK & OFF turneje.

Dienne

Koncertni program ujedno je izvrsna prilika za mlade koji žele podržati razvoj urbane glazbene scene u Zadru. Poziv volonterima objavljen je na stranicama Udruge Prizma, a otvoren je do 20. siječnja.

Koncert otvorenja Urbofon Live programa očekuje nas 26. siječnja 2023. s početkom u 20:00 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a pripao je zadarskoj kantautorici Dienne koja nije krila oduševljenje što će pred zadarskom publikom premijerno predstaviti svoj autorski rad.

 

Zanima te tko i kada će nastupiti u Zadru u okviru programa urbane glazbe Urbofon Live? Prijavi se na newsletter i dobiti ćeš informaciju o održavanju koncerta direktno u sandučić elektronske pošte najkasnije 10 dana prije održavanja koncerta.