Zadarska kantaurorica DIENNE otvara novi koncertni program URBOFON LIVE

Dienne premijerno predstavlja autorski materijal zadarskoj publici 26. siječnja 2023. u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.

Vođeni jedinstvenom željom razvitka urbane i nezavisne glazbene scene i pozicioniranja Zadra na koncertnu kartu Hrvatske u suradnji s dugogodišnjom radijskom voditeljicom Majom Milin, pokrećemo Urbofon Live - cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru, a prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu.

Urbofon Live za cilj ima upoznati publiku s recentnom hrvatskom glazbenom scenom te jačati lokalnu glazbenu scenu kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske.

broken image

Dok radijska emisija svakog tjedna donosi novitete s domaće urbane i nezavisne glazbene scene, Urbofon Live pruža dodatnu vrijednost - koncertnog doživljaja sjajnih imena domaće urbane scene, od kojih će brojni premijerno nastupiti u Zadru!

broken image

Koncert otvorenja Urbofon Live programa očekuje nas 26. siječnja 2023. s početkom u 20:00 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a pripao je zadarskoj kantautorici Dienne koju je domaća publika upoznala kao pjevačicu metal benda Rising Dream. S bendom je postigla značajne uspjehe, snimila album kod cijenjenog švedskog producenta Rickarda Bengtssona i nastupala na nekim od najvećih europskih festivalskih pozornica.

Otkako se okrenula kantautorskom radu Dienne je već prvim singlovima izazvala interes publike i kritike koja njenu glazbu smješta u future pop, glazbenu formu koja, čini se, tek dolazi. Ipak, Dienne je u svojim pjesmama okrenuta unutarnjem ja, sadašnjem trenutku i pronalaženju rješenja brojnih životnih zavrzlama.

U iščekivanju debi albuma, koji u izdanju Dancing Beara izlazi ove godine, Dienne premijerno predstavlja autorski materijal na domaćem terenu. Ambijentalna, a istovremeno energična, Dienne će Polivalentnu dvoranu Providurove palače ispuniti klavirskim dionicama obogaćenim elektronskim dodacima i osebujnom vokalnom interpretacijom.

Fantastični svijet zadarske kantautorice Dienne, otkrijte 26. siječnja u 20:00 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a u nastavku programa Urbofon Live očekujte pregršt sjajnih, žanrovski raznovrsnih domaćih glazbenika koji će, jednom mjesečno, zadarskoj publici otkrivati svoje adute!

 

Koncert je besplatan.

 

Zanima te tko i kada će nastupiti u Zadru u okviru programa urbane glazbe Urbofon Live? Prijavi se na newsletter i dobiti ćeš informaciju o održavanju koncerta direktno u sandučić elektronske pošte najkasnije 10 dana prije održavanja koncerta.