Promicanje kritičkog mišljenja kroz rad s mladima

Edukacija o poticanju kritičkog mišljenja kod mladih održava se u Zadru od 2. do 8. listopada 2022. godine

Nema aktivnog građanstva ni demokracije bez razvijenog kritičkog mišljenja kod mladih. Mladi mogu ojačati svoje građanske kompetencije ako poboljšaju vještine kritičkog mišljenja. Kako bi omogućili razvoj kritičkog mišljenja kod mladih u neformalnom okruženju, kroz rad organizacija mladih koje pružaju razne društvene, kulturne i edukativne programe i aktivnosti za mlade, pripremili smo edukaciju za osobe koje rade s mladima. Sedmodnevna edukacija će se održati u Zadru od 2. do 8. listopada 2022. godine i okupiti će 28 osoba koje rade s mladima iz Belgije, Španjolske, Portugala, Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovačke.

broken image

Tijekom sedmodnevnog programa osobe koje rade s mladima će kroz iskustveno učenje testirati nove metode i alate za rad s mladima koje imaju za cilj poticanje kritičkog mišljenja. Imat će priliku naučiti kako izbjeći logičke pogreške i mentalne pristranosti, kako uočiti lažne vijesti i kako se aktivno uključiti u rasprave. Također će naučiti kako pristupiti teorijama zavjere i raspravljati o njima s mladima.

Ciljevi projekta su:

• povećati kvalitetu rada s mladima partnerskih organizacija u promicanju kritičkog mišljenja kod mladih.
  • povećati znanje i vještine osoba koje rade s mladima vezanih uz kritičko razmišljanje i teorije zavjere
  • opremiti osobe koje rade s mladima neformalnim alatima za poticanje kritičkog razmišljanja kod mladih
  • razmjena iskustava partnerskih organizacija o tome kako koristiti neformalno obrazovanje u promicanju kritičkog mišljenja kod mladih

broken image

Ovaj članak je nastao u okviru provedbe projekta pod nazivom Razor: Promoting Critical Thinking Through Youth Work. Projekt je sufinanciran sredstvima Erasmus+ programa Europske unije. Ovaj članak odražava stajalište autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.