• broken image

   

   

   

  Mi smo zajednica kreativaca povezanih zajedničkim snovima o novom svijetu u čijim su temeljima mir, nadahnuće i kreativnost. Vjerujemo kako je individualni razvoj kreativnosti prvi korak u ostvarenju punog osobnog potencijala. Umjetnost, znanost i moral susreću se u središtu ljudske svijesti i vode njenu evoluciju, stoga smo posvećeni poticanju cjelovitog pristupa životu. Stvaramo mogućnosti, aktivno sudjelujemo u donošenju promjena, podržavamo inovacije te potičemo dijalog različitih mišljenja. Istražujući tradiciju njegujemo baštinu, a otkrivajući nove načine izražavanja doprinosimo pozitivnim osobnim i društvenim promjenama.

   

  Što radimo?

   

  broken image

  Razvijamo rad s mladima u ruralnim područjima

  Rad s mladima

  Potičemo volontiranje, samoorganizaciju i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih kroz pružanje osnovnih prostornih i materijalnih uvjeta za mlade. Provodimo edukacije za osobe koje rade s mladima u području međureligijskog i interkulturnog dijaloga, medijske i digitalne pismenosti te prevencije radikalizacije mladih.

  broken image

  Zagovaramo kvalitetne politike za mlade

  Politike za mlade

  Aktivno doprinosimo uključivanju mladih, posebice onih iz ruralnih sredina, u demokratske procese donošenja odluka koje se tiču mladih. Sudjelujemo u izradi javnih politika za mlade temeljeći svoje zagovaranje na relevantnim dokazima. Surađujemo sa institutima za istraživanje, jedinicama lokalne i regionalne samouprave i donosiocima odluka na stvaranju boljih prilika za mlade u Zadarskoj županiji.

  broken image

  Dajemo kreativni impuls razvoju ruralnih zajednica

  Društveno poduzetništvo

  Provodimo poduzetničke aktivnosti kroz obavljanje društveno odgovorne gospodarske djelatnosti i potičemo samoodrživi razvoj ruralnih zajednica koji se temelji na lokalnim resursima, prirodnoj i kulturnoj baštini. Razvijamo društveno odgovoran poduzetnički duh kod mladih provodeći info kampanje, održavajući predavanja i radionice iz područja zelenog i društvenog poduzetništva.

  broken image

  Generiramo kreativnu energiju

  Kultura i umjetnost

  Potičemo razvoj nezavisne kulturne scene u području vizualne i glazbene umjetnosti kroz međusektorsku suradnju i generiramo kreativnu energiju u ruralnim sredinama razvijajući i provodeći programe u području kulture i umjetnosti. Okupljamo kreativne osobe i osiguravamo uvjete za ostvarivanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti.

 • Tim

  broken image

  Silvestar Petrov

  Predsjednik

  broken image

  Karlo Brunović

  Dopredsjednik

  broken image

  Monika Petrov

  Tajnica

  broken image

  Luana Matosevic

  Voditeljica programa u kulturi

  broken image

  Katarina Rančić

  Voditeljica komunikacije

  broken image

  Noa

  Pas čuvar

 • Učlani se

   

  Ako sanjaš o kreativnom i

  slobodnom svijetu, pridruži

  nam se i kreni s nama u

  ostvarivanje tog sna.

 • Družimo se na sve strane

  Bilo kuda Prizma svuda

  Udruga Prizma
  Udruga Prizma
  Udruga Prizma
All Posts
×