• broken image

   

  Razmjena mladih

   

  Razmjena mladih sjajna je prilika za druženje skupina mladih iz različitih zemalja. Razmjene traju od 5 do 21 dan, a mogu se odvijati u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Kroz neformalne metode učenja (radionice, vježbe, rasprave, igranje uloga, simulacije, aktivnosti na otvorenom itd.) sa svojim ćeš vršnjacima unapređivati znanje stranih jezika i kompetencije koje će ti pomoći i na tržištu rada, otkrivati nove kulture, jačati vrijednosti kao što su solidarnost, demokracija, prijateljstvo, razgovarati o društveno važnim temama i razvijati aktivno građanstvo, učiti o zdravim načinima života i dr.

   

  broken image

  Uči od vršnjaka

   

  Na kreativan i zabavan način prenesi svoju strast, znanje i iskustvo drugim mladim osobama iz različitih zemalja i uči od svojih vršnjaka o temama iz područja održivog razvoja, ekologije, zaštite prava životinja i empatije prema životinjama, vizualne, filmske, kazališne i glazbene umjetnosti, društvenog poduzetništva i volonterstva.

  broken image

  Putuj i otkrivaj kulture

   

  Razmjene mladih su Izvrsna prilika za besplatno putovanje i otkrivanje različitih kultura. Europska kultura je uistinu bogata i raznovrsna. Putuj i otkrij prirodnu i kulturnu baštinu Europe dok učiš od vršnjaka i stječeš nova prijateljstva.

  broken image

  O sudjelovanju

   

  U razmjenama mogu sudjelovati mladi u dobi od 13 do 30 godina, praćeni odraslim voditeljem koji osigurava učinkovitost učenja, zaštitu i sigurnost sudionika_ca. Program Erasmus+ pokriva troškove putovanja, smještaja, prehrane i organizacije razmjene, a moguće je dobiti potporu i za posebne potrebe (za osobe s invaliditetom) te za iznimne troškove (vize, cjepiva i slično).

  broken image

  Youthpass

   

  Youthpass je alat za dokumentiranje i prepoznavanje ishoda učenja u radu s mladima i aktivnosti solidarnosti. Dostupan je za sudionike projekata financiranih programom Europske unije Erasmus+. Youthpass certifikat mlada osoba može dobiti od organizacije koja provodi Erasmus+ projekt.

 • Povezane vijesti

All Posts
×