Promicanje aktivnog građanstva kroz rad s mladima

Edukacija pod nazivom Civitas 2023: Promoting Active Citizenship through Youth Work održat će se od 30. rujna do 6. listopada 2023. u Velom Ižu.

Projekt pod nazivom Civitas: Promoting Active Citizenship through Youth Work proveden je od 1.3.2022. do 30.9.2022. uz potporu iz programa Erasmus+ te je proglašen primjerom dobre prakse. Tijekom projekta smo uvidjeli na koji način je potrebno unaprijediti vlastite kapacitete i kapacitete partnerskih organzacija koje rade s mladima kako bi promicali aktivno građanstvo kod mladih.

broken image

Inspirirani pozitivnim iskustvom provedbe projekta tijekom kojega smo s partnerima razmijenili neformalne metode i alate koje su unaprijedile naš rad s mladima u području aktivnog građanstva, odlučili smo unaprijediti program edukacije na temelju rezultata evaluacije, dodati elemente koji su nedostajali i kroz suradnju s novim partnerima organizirati ecukaciju Civitas 2023, kako bi prenijeli stečena znanja i razmijenili nove metode rada s mladima u kontekstu promicanja aktivnog građanstva.

broken image

Pripremni susret s partnerima održan je 9. i 10. rujna 2023. u Velom Ižu, gdje su dogovoreni praktični detalji oko pripreme i posebnih potreba sudionika, putovanja, osiguranja, programa edukacije i diseminacije rezultata.

broken image

Program edukacije doprinijet će kvaliteti rada s mladima u kontekstu promicanja aktivnog građanstva usavršujući znanja sudionika o načinu funkcioniranja Europske unije, europskim vrijednostima i temeljnim pravima; unaprjeđujući vještine kritičkog mišljenja i medijske pismenosti; te pružajući priliku za razmjenu iskustava partnerskih organizacija u promicanju aktivnog građanstva.

 

broken image

Ovaj članak nastao je u okviru provedbe aktivnosti pod nazivom Civitas 2023: Promoting Active Citizenship through Youth Work, koja je sufinancirana sredstvima programa Erasmus+ Europske unije. Članak odražava isključivo stajalište Udruge Prizma i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.