Religijska pismenost osoba koje rade s mladima

Edukacija pod nazivom ReLit: Religious literacy for youth workers održat će se od 21. do 27. svibnja 2023. u Velom Ižu.

Promicanje religijske pismenosti doprinosi jačanju kompetencije građanstva i posredno aktivnijem sudjelovanju u društvenim i demokratskim procesima. Naime, poznavanje osnovnih postavki velikih svjetskih religija ključno je za funkcioniranje demokracije u dobu pluralizma. Europsko i hrvatsko društvo rastu u sve većoj raznolikosti, uključujući šarolik religijski mozaik. Kako bi organizacije civilnog društva mogle uspješno odgovarati na potrebe mladih u pluralističkom okruženju, nužno je da stalno podižu svoje kapacitete za rad s mladima.

Edukacija za osobe koje rade s mladima, koju provodimo u suradnji s našim domaćim i europskim partnerima, održat će se od 21. do 27. svibnja 2023. u Velom Ižu i usmjerena je na osposobljavanje sudionika za kvalitetnije poticanje mladih na razvoj kompetencija građanstva, osobne i socijalne kompetencije te kompetencije učenja kako učiti. Aktivnost također doprinosi ostvarenju ciljeva EU-a za mlade, ponajviše stvaranju uključivog društva, poticanju konstruktivnog dijaloga i kvalitetnom učenju.

broken image

Pripremni susret s partnerima održan je 29. i 30. travnja 2023. u Velom Ižu. Na sastanku su dogovoreni praktični detalji oko pripreme i posebnih potreba sudionika, putovanja, osiguranja, programa edukacije i diseminacije rezultata.

 

broken image

Tijekom sedmodnevnog programa osobe koje rade s mladima će kroz neformalno učenje upoznati temeljne karakteristike velikih svjetskih religija te načela međureligijskog dijaloga. Imat će priliku isprobati neformalne metode poticanja religijske različitosti u radu s mladima te razmijeniti iskustva s partnerima.

 

broken image

Ovaj članak nastao je u okviru provedbe aktivnosti pod nazivom ReLit: Religious Literacy for Youth Workers. Aktivnost je sufinancirana sredstvima programa Erasmus+ Europske unije. Ovaj članak odražava stajalište autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.