Osnaženi smo za rad s mladima u području zaštite prirode i održivog razvoja

Pratili smo međusobno rad partnerskih organizacija, učili jedni od drugih i art terapeuta raditi s mladima na temama zaštite okoliša i održivog razvoja koristeči slikarstvo, glazbu i glinu

Tijekom provedbe umjetničke rezidencije na kojoj je sudjelovalo 29 mladih umjetnica iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Finske, Češke, Latvije i Rumunjske dvoje članova iz partnerske organizacije Teatro Metaphora, Hugo i Marisa, su pratili naš rad u periodu od 3. do 19. svibnja i učili iz iskustva kako organizirati umjetničku rezidenciju, pružati podršku i komunicirati sa umjetnicama, te organizirati popratni program umjetničke rezidencije. Osim što su imali priliku učiti od nas i umrežavati se sa akterima nezavisne kulturne scene u Zadru, posjetili su naš DKC Školj na otoku Ižu i sudjelovali na edukaciji o edukativnim sobama za bijeg.

broken image
broken image

Nisu nam niti iz Metaphore ostali dužni. Dvije zaposlenice Udruge Prizma, Inga i Katarina, su u periodu od 18. do 30. lipnja pratile rad udruge Teatro Metaphora, u okviru projekta Green Steps tijekom kojega angažiraju lokalne i međunarodne mlade volontere u ekološko-umjetničke aktivnosti. Tijekom praćenja rada glavni zadatak je bio kroz iskustveno ućenje upoznati se sa procesom uključivanja šire zajednice, mladih i volontera u projekt Green Steps i izradu umjetničkih instalacija od odbačenog prikupljenog otpada. Tako su Inga i Katarina kroz iskustveno učenje prikupljale otpad, čistile, bojale i izrađivale umjetničke instalacije koje su na blagdan Sv. Petra postavljene i izložba umjetničkih instalacija je otvorena.

broken image
broken image
broken image

U listopadu, od 17. do 22. organizirali smo edukaciju o art terapiji u Velom Ižu, na kojoj je sudjelovalo 9 članova i osoblja partnerskih organizacija Udruge Prizma i Teatro Metaphora i jedna članica osoblja udruge Maslinova Gora koji su nam suradnici u provedbi. Edukaciju o art terapiji proveli su Andrea Irene Ritter, art terapeutkinja zaposlena u klinici Arlesheim i predavačica na medicinskom usavršavanju u Arlesheimu, Theodoros Rigas, terapeut pjevanja na antropozofskom odjelu u bolnici u Hamburgu, edukator u području glazbene terapije, Balz Christian Tschopp, kvalificirani art terapeut, radi u mediju gline i pruža edukacije o art terapiji u Velom Ižu i Ursula Herzig, glazbena terapeutkinja, fokusirana na glazbenu terapiju gitarom, harmonikom i pjevanjem. Tijekom šestodnevnog intenzivnog programa učili smo o likovnoj i glazbenoj terapiji te terapiji glinom. Aktivnosti su se održavale u našem DKC Školj, Oleander kući, farmi Barbinja i na otvorenom prostoru u prirodnom okruženju otoka Iža.

broken image

 

broken image
broken image
broken image

Uskoro krećemo sa provedbom kreativnih radionica za mlade u Gračacu i Zadru te Camari de Lobos u Portugalu. Zanima te više informacija o projektu i želiš se uključiti? Javi nam se na info@udrugaprizma.hr

 

broken image

Projekt “Creative Learning Environment for Environmental Protection” je sufinancirala Europska unija kroz Erasmus+ program. Ovaj članak izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njemu nalaze.