Otkrij više o održivosti otoka na razmjeni mladih

Prijavi se na razmjenu mladih koja će se održati od 30. rujna do 08. listopada 2022. godine na otoku Sant'Antioco u Italiji na temu ekološkog i društveno-ekonomskog razvoja otoka

Ukupno 30 mladih s otoka iz Hrvatske, Grčke, Portugala, Italije i Francuske okupiti će se na otoku Sant'Antioco u Italiji od 30. rujna do 08. listopada 2022. godine i s ekološkog i društveno-ekonomskog konteksta promatrati održivi razvoj otoka. U prvom dijelu razmjene mladi će identificirati, analizirati i interpretirati potrebe i probleme vlastitih otoka te istaknuti stanje i potrebe mladih koji žive na otocima. Teme o kojima će se raspravljati tijekom razmjene mladih su:

  • održivost okoliša
  • specifične karakteristike i krhkost otoka
  • klima i klimatske promjene
  • prirodni resursi
  • pozitivni i negativni utjecaji ljudskog djelovanja
  • biološka raznolikost i prirodni resursi
  • zajednica i kultura

Udruga Prizma pruža priliku pet mladih osoba s otoka u dobi od 18 do 25 godina za sudjelovanje na razmjeni mladih i jednoj osobi koja će biti voditelj grupe, koja može biti starija od 25 godina.

broken image

Smještaj i prehrana

Sudionici će biti smješteni u MuMa hostelu u četverokrevetne sobe. Kreveti će imati jastuke, posteljinu i pokrivače, no potrebno je ponijeti vlastite ručnike. Tri obroka dnevno i osvježenja tijekom programa besplatno su osigurani u prostoru održavanja aktivnosti.

Putni troškovi će biti refundirani nakon održavanja aktivnosti u maksimalnom iznosu do 275€ po sudioniku.

Više informacija o projektu možeš pročitati ovdje.

Prijave

Prijave su otvorene do popunjavanja grupe. Udruga Prizma traži 5 sudionika u dobi od 18 do 25 godina i 1 sudionika koji može biti stariji od 25 godina. Prijavljeni će biti obaviješteni o rezultatima u najkraćem roku nakon zaprimanja prijave.

Aktivne epidemiološke mjere

Više informacija o aktivnim epidemiološkim mjerama u Italiji pročitaj ovdje.

Ako imaš dodatnih pitanja slobodno nam se obrati na info@udrugaprizma.hr.