Održana edukacija o promicanju kritičkog mišljenja među mladima

 

U okviru provedbe akreditacije za program Erasmus+ u području mladih, u Zadru od 2. do 8. listopada 2022. godine održali smo edukaciju o promicanju kritičkog mišljenja među mladima pod nazivom "Razor: Promoting Critical Thinking through Youth Work." Partnerske organizacije iz Belgije, Španjolske, Portugala, Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovačke poslale su sudionike kako bi usavršili postojeće i usvojili nove metode rada s mladima u kontekstu kritičkog mišljenja i medijske pismenosti.

broken image

Tijekom sedmodnevnog programa naučili su kako izbjeći logičke pogreške i mentalne pristranosti, kako uočiti lažne vijesti i kako konstruktivno raspravljati. Također su naučili kako pristupiti teorijama zavjere i razgovarati o njima s mladima. Koristili su neformalne alate za poticanje kritičkog razmišljanja kod mladih, uključujući društvene i digitalne igre. Analizirali su internetske članke kako bi prepoznali lažne vijesti i dezinformacije.

broken image

Predstoje lokalne aktivnosti širenja rezultata među mladima i organizacijama koje rade s mladima, a ovdje možete saznati više o samoj aktivnosti.

broken image

Ovaj članak je nastao u okviru provedbe aktivnosti pod nazivom Razor: Promoting Critical Thinking Through Youth Work. Aktivnost je sufinancirana sredstvima programa Erasmus+ Europske unije. Ovaj članak odražava stajalište autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.