Doprinesi stvaranju vizije razvoja rada s mladima u Zadarskoj županiji

Pridruži se na početnu konferenciju projekta Podrška razvoju rada s mladima u Zadarskoj županiji

Kada govorimo o radu s mladima u Zadarskoj županiji možemo slobodno reći da je ono u svom početnom razvoju. Rad s mladima je neujednačen i ne postoji zajednička vizija relevantnih društvenih aktera i dionika po pitanju razvoja infrastrukture i pružanju prilika i mogućnosti mladima za njihovo aktivno sudjelovanje u društvenom, kulturnom i demokratskom životu zajednice.

Na području Zadarske županije postoje velike razlike u (ne)razvijenosti infrastrukture i usluga za mlade, zbog čega mladi imaju (ne)jednake mogućnosti za razvoj svojih kompetencija, sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu ili u demokratskim procesima.

Zbog toga želimo potaknuti razvoj rada s mladima u Zadarskoj županiji, posebice ruralnim područjima brdskoplaninske regije, otoka i zaleđa zasnovan na dokazima i jasno definiranom vizijom, te uključivanjem svih relevantnih dionika u procese izrade, posebice mladih, organizacija koje se bave mladima i donositelja odluka.

 

Početna konferenciju projekta Podrška razvoju rada s mladima u Zadarskoj županiji održati će se 26. listopada 2022. godine s početkom u 14:30 sati u prostoru Udruge Prizma na adresi Ul. Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar.

 

broken image

Program:

  • 14:30 Uvodni pozdrav
  • 14:35 Ciljevi i aktivnosti projekta
  • 14:45 Opis ishoda i željenih rezultata
  • 15:00 Pregled stanja rada s mladima u ZŽ
  • 15:15 Predstavljanje rezultata istraživanja ORGANIZACIJE MLADIH I ZA MLADE U RURALNOJ HRVATSKOJ: Studija slučaja Ličko-senjske i Zadarske županije
  • 15:30 Mogućnosti i potpore razvoju rada s mladima
  • 15:45 Umrežavanje uz prigodni domjenak

Na konferenciji će sudjelovati mladi, predstavnici udruga koje se bave mladima i predstavnici JLP(R)S sa područja Zadarske županije s ciljem uključivanja mladih, donosioca odluka i relevantnih dionika u pripremu i provedbu aktivnosti i mjera Programa razvoja rada s mladima u Zadarskoj županiji.

 

Potvrdite svoje sudjelovanje ispunjavanjem prijavnice.

 

 

Za više informacija o projektu, projektnim aktivnostima i načinu na koji se možeš uključiti u projekt javi nam se na info@udrugaprizma.hr ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

 

Projekt pod nazivom Podrška razvoju rada s mladima u Zadarskoj županiji sufinanciran je sredstvima Erasmus+ programa Europske unije.

Ovaj članak je nastao u okviru provedbe projekta pod nazivom Podrška razvoju rada s mladima u Zadarskoj županiji. Projekt je sufinanciran sredstvima Erasmus+ programa Europske unije. Ovaj članak odražava stajalište autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.