Održana edukacija o promicanju religijske pismenosti u radu s mladima

U okviru provedbe akreditacije za program Erasmus+ u području mladih, u Velom Ižu od 21. do 27. svibnja 2023. godine održali smo edukaciju o promicanju religijske pismenosti u radu s mladima - ReLit: Religious Literacy for Youth Workers. Partnerske organizacije iz Belgije, Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovačke poslale su sudionike kako bi usavršili postojeće i usvojili nove metode rada s mladima u kontekstu unaprjeđenja religijske pismenosti te međureligijskog dijaloga.

broken image

Tijekom sedmodnevnog programa stekli su znanje o temeljnim postavkama velikih svjetskih religija. Isprobali su neformalne metode za poticanje religijske pismenosti kod mladih, raspravljali o odnosu između religije i ljudskih prava te o načinima promicanja slobode vjeroispovijesti i uvjerenja u radu s mladima. Poseban naglasak stavljen na razmjenu iskustava između partnerskih organizacija.
 

broken image

U tijeku su lokalne aktivnosti širenja rezultata među mladima i organizacijama koje rade s mladima, a ovdje može saznati više o samoj aktivnosti i preuzeti letak koji sažima ključne značajke religijske pismenosti u kontekstu rada s mladima te donosi pregled najvažnijih međunarodnih pravnih dokumenata u kojima se štiti sloboda vjeroispovijesti i uvjerenja.

 

broken image

Ovaj članak nastao je u okviru provedbe aktivnosti pod nazivom ReLit: Religious Literacy for Youth Workers. Aktivnost je sufinancirana sredstvima programa Erasmus+ Europske unije. Ovaj članak odražava stajalište autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.