Klinika Denisa Kataneca premijerno u Zadru na KvartArt festivalu!

Posebno izdanje Urbofon Live programa na KvartArt festival dovodi Kliniku Denisa Kataneca 30. lipnja 2023. godine.

U suradnji s Gradom Zadrom, na ovogodišnjem Kvart Art festivalu održat će se posebno izdanje Urbofon Live programa koje 30. lipnja zadarskoj publici predstavlja Kliniku Denisa Kataneca!

U trajanju od 29. lipnja do 2. srpnja, ovogodišnje peto izdanje KvartArt festivala, održava se na parkingu iza Gradske knjižnice Zadar, u neposrednoj blizini budućeg Centra za mlade, a večer za pamćenje priredit će 30. lipnja zagrebački bend Klinika Denisa Kataneca oformljen oko osebujnog kantautora otprije poznatog po projektima FELON i Okanagan LTD te mnogobrojnim nastupima u Hrvatskoj i regiji.

Žanrovske odrednice benda protežu se od avant-folka, shoegazea i psihodelije do eksperimentalne glazbe. Katanec je prepoznatljiv autor intimnih i emocionalno nabijenih tekstova i pjesama koje upotpunjuje aranžman cijelog sastava Klinike, a publiku nipošto ne ostavlja ravnodušnom.

Već je albumom "Jada jada" nanizao hvalospjeve na glazbenim portalima, a njegov je "pandemijsli tajming" nagnao brojne stare i nove Kliničare na posvećeno preslušavanje u izolaciji vlastitog doma. Otvorivši put prema sve brojnijoj publici, Klinika je novim albumom "Kao Zao Zor" samo zakucala svoj status jedne od najsjajnijih zvijezda na alternativnom nebu.

Trenutnu postavu Klinike čine Karlo Cmrk (bas), Brane Norac (električna gitara, vokal), Vinko Vujec (bubnjevi) i Denis Katanec (akustična gitara, vokal).

Gdje?

Voštarnica
Gradska knjižnica Zadar
Ul. Stjepana Radića 11b
Zadar

Kada?

30. lipnja 2023. godine s početkom u 22:00 sata.

broken image

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru, a prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu. Cilj programa Urbofon Live je pozicionirati Zadar na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, upoznati publiku s recentnom hrvatskom glazbenom scenom te jačati lokalnu glazbenu scenu kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Zadarske županije i Grada Zadra.

 

Suorganizator

broken image

 

Sufinancira

 

broken image

 

Medijska podrška

broken image