Umjetnička rezidencija za vizualne umjetnice

Otvoren poziv za mlade umjetnice iz područja vizualnih umjetnosti za sudjelovanje na umjetničkoj rezidenciji u Hrvatskoj

U okviru projekta pod nazivom Rise of women in culture in Western Balkans održat će se rezidencijalni program za umjetnice koje djeluju u području vizualnih umjetnosti u trajanju od ukupno 14 dana, od 3. do 18. svibnja 2022. godine u Zadru, Hrvatska. 

Photo by Boris Kačan

 

Prijave su otvorene do 10. veljače 2022. godine. Za sva pitanja obratite se na artresidency@udrugaprizma.hr 

 

Rezidencija uključuje

Stipendiju u iznosu od 250 eura bruto iznosa.

Pokrivene putne troškove.

Besplatan smještaj u jednokrevetne sobe u hotelu s tri zvjezdice i tri obroka dnevno.

Besplatnu mjesečnu kartu za gradski javni prijevoz.

Prostor za rad.

Materijal za rad.

 

Uvjeti prijave

Prijaviti se mogu:

Žene umjetnice koje djeluju u području vizualnih umjetnosti.

Kandidatkinje koje u trenutku prijave imaju između 22 i 28 godina starosti (uključujući 1994. godinu i 2000. godinu kao godinu rođenja).

Umjetnice s prebivalištem u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Sloveniji ili jednoj od zemalja članica Europske unije.

 

 

 

 

broken image

Umjetnička rezidencija provodi se u okviru projekta Rise of women in culture in Western Balkans. Organizacija umjetničke rezidencije sufinancirana je sredstvima Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj otvorenog poziva je isključiva odgovornost Udruge Prizma i ne odražava nužno stajalište Europske unije. Stajališta izražena u ovom pozivu isključiva su odgovornost Udruge Prizma i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.