Osmisli i ilustriraj slikovnicu u području zaštite prava životinja

Prijavi se i sudjeluj na razmjeni mladih u Velom Ižu. Poziv je otvoren za mlade ilustratore_ice i ljubitelje_ice životinja do 10. veljače 2022. godine.

Ilustriraš i želiš raditi na temama zaštite prava životinja? Imamo izvrsnu vijest za mlade koji se bave ilustriranjem i ljubitelje životinja. Započeli smo s provedbom projekta pod nazivom Youth ARTivists čiji je cilj primjenom ilustracije i pripovijedanja promicati temu prava životinja. Ukupno 24 mlade osobe iz Hrvatske, Portugala i Španjolske koji žele koristiti te povezati svoje kreativne talente i strast za ilustracijom i pripovijedanjem sa područjem zaštite prava životinja u suradnji će pripremati i provoditi aktivnosti projekta. Tijekom provedbe projekta imati ćeš priliku pripremati i provoditi aktivnosti u svojoj zajednici, te u međunarodnom okruženju na razmjeni mladih pripremiti i ilustrirati najmanje jednu priču (slikovnicu) u području zaštite prava životinja.

Sudionici projekta će se osvrnuti na globalna pitanja zaštite životinja, ali će također istraživati boje i tehnike crtanja, eksperimentirati i dijeliti umjetničko znanje i iskustvo među svojim vršnjacima.

Na kraju razmjene mladih imati će priliku predložiti dodatne aktivnosti koje će provoditi u svojim zajednicama kako bi promišljali i raspravljali o pravima životinja i nakon razmjene mladih. 

Tijekom razmjene sudionici će biti vođeni kroz kreativni proces koji se sastoji od ovih elemenata:

  • Uvod u slikovnicu
  • Uvod u crtanje i ilustriranje uz kreativne igre
  • Izbor teme_a i konteksta vezanih za zaštitu životinja
  • Kreiranje priče (ili više priča)
  • Izrada slika i teksta za priču
  • Završetak slikovnice

Projekt uključuje pripremni posjet voditelja grupa, pripremnu fazu, razmjenu mladih u Hrvatskoj i lokalne aktivnosti.

broken image

Razmjena mladih održat će se na otoku Ižu u Velom Ižu od 23. do 28. svibnja 2022. godine.

Udruga Prizma traži sedam sudionika_ca iz Hrvatske u dobi od 18. do 30. godina, s iskustvom (ili vrlo visokim interesom) za područje ilustracije, vizualne komunikacije, vizualne umjetnosti i ljubitelje životinja. U slučaju da si osoba s manje mogućnosti (imaš ekonomske, kulturne, društvene, geografske ili neke druge prepreke) pružiti ćemo ti posebnu podršku.  

Više informacija o projektu pronađi ovdje. 

Ako si zainteresiran_a za sudjelovanje ispuni prijavnicu. 

 

 

Prijave se zaprimaju do 10. veljače 2022., a prijavljeni će biti obaviješteni o rezultatima do 14. veljače 2022. godine. 

Važno:

Obavezno je sudjelovanje u svim fazama projekta. Odabrani_e sudionici_e trebati će aktivno sudjelovati u pripremi aktivnosti razmjene mladih te će trebati nakon razmjene mladih sudjelovati u pripremi i provedbi lokalnih aktivnosti koje će osmisliti tijekom razmjene mladih. 

Projekt je sufinanciran sredstvima iz programa Erasmus+ Europske unije. 

Sudjelovanje na projektu je besplatno, a troškovi smještaja i prehrane u cijelosti su pokriveni. Putni troškovi se refundiraju svakom sudioniku_ci nakon provedbe aktivnosti. Maksimalni iznos putnih troškova za razmjenu mladih u Hrvatskoj za hrvatske sudionike_ce iznosi do 100 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

Ako imaš dodatnih pitanja slobodno nam se obrati na luana@udrugaprizma.hr

 

broken image

 

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Ovaj članak odražava isključivo stajalište Udruge Prizma i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.