Sudjeluj na razmjeni mladih Dancing Roots

Prijavi se i zajedno sa mladima iz Bugarske, Estonije i Hrvatske zapleši tradicionalne i moderne plesove

U okviru projekta pod nazivom Dancing Roots 21 mlada osoba iz Hrvatske, Estonije i Bugarske će se okupiti u periodu od 18. do 24. ožujka 2023. godine te poučavati i učiti narodne i tradicionalne plesove svojih zemalja. Projektom se žele stvoriti uvjeti za otkrivanje lokalnih tradicija i običaja, samim time i ponovno otkrivanje vlastitih korijena i kulture, omogućavajući učenje o povijesti i tradicijama koje su često marginalizirane i zaboravljene. Aktivnosti koje će pripremiti i provoditi sudionici fokusirati će se na pokrete i ples, uz trenutke slušanja glazbe i povijesnih priča. Sudionici će naučiti plesove i razviti završni grupni nastup. Glazba će biti vesela i ritmična, kako bi se stvorila razigrana atmosfera koja je nužna za dobro učenje.

Sudionici će raditi zajedno, voditi aktivnosti i preuzmati inicijativu. Tijekom aktivnosti koristiti ćemo participativan pristup kako bi svaki sudionik mogao doprinijeti svojim idejama i djelima kvalitetnoj provedbi razmjene mladih, a program aktivnosti će sadržavati neformalne metode, kao što su igre, ledolomci i iskustveno učenje, što će omogućiti međuvršnjačko učenje.

Projekt obuhvaća:

  • Pripremni posjet u Zadru od 17. do 20. veljače 2023. godine na kojem će sudjelovati po dvije osobe iz Estonije, Bugarske i Hrvatske (voditelji grupa, predstavnici partnerskih organizacija i mlade osobe)
  • Pripremna faza tijekom koje sudionici u nacionalnim skupinama pripremaju aktivnosti za razmjenu mladih. Sve aktivnosti razmjene mladih pripremaju i provode mlade osobe.
  • Razmjena mladih u Velom Ižu od 18. do 24. ožujka 2023. godine na kojoj će sudjelovati jedan_na voditelj_ica grupe i po šest mladih iz Bugarske, Hrvatske i Estonije, ukupno 21 osoba.
  • Lokalne aktivnosti koje svaka nacionalna grupa mladih radi u svojoj zemlji nakon razmjene mladih najkasnije do 30. svibnja 2023. godine.

Sudjelovanje je obvezno u svim fazama projekta, od pripremnih aktivnosti preko aktivnog sudjelovanja na razmjeni mladih do lokalnih aktivnosti nakon razmjene mladih.

broken image

Profil sudionika:

Udruga Prizma traži sedam mladih iz Hrvatske. Članovi Udruge Prizma, volonteri i mladi iz Zadarske županije imaju prednost pri odabiru sudionika, a ako ste osoba s manje mogućnosti, pružiti ćemo vam posebnu podršku. Sudionici trebaju biti u dobi od 15 do 22 godine, poznavati suvremene i tradicionalne narodne plesove ili biti izrazito motivirani učiti navedene plesove ako ih ne poznaju, biti zainteresirani za učenje.

Više informacija o projektu pronađite ovdje.

Prijave su otvorene do 01. ožujka 2023. godine, a prijavitelji će o rezultatima biti obaviješteni najkasnije 02. ožujka 2023. godine.

broken image

Važno:

Odabrani sudionici trebaju aktivno sudjelovati u pripremi aktivnosti razmjene i imati će zadatke koje je potrebno napraviti nakon razmjene mladih. Troškovi smještaja i hrane pokriveni su u cijelosti, a putni troškovi za razmjenu mladih u Hrvatskoj biti će refundirani nakon razmjene mladih do maksimalnog iznosa od 50€.

Ako imaš dodatnih pitanja slobodno nas kontaktiraj na luana@udrugaprizma.hr

broken image

Sufinancira Europska unija kroz Erasmus+ program. Ovaj članak odražava isključivo stajalište Udruge Prizma i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.