Zadar će i ove godine ugostiti vodeća imena domaće nezavisne glazbene scene

Predstavljen cjelogodišnji koncertni program Urbofon Live

U novu godinu ulazimo s novim izdanjem cjelogodišnjeg koncertnog programa URBOFON LIVE koji za cilj ima razvoj nezavisne glazbene scene u gradu, umrežavanje lokalnih i gostujućih glazbenika i pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj.

Važnu komponentu URBOFON LIVE čini volonterski program, na koji se i ove godine odazvao popriličan broj mladih koji žele pridonijeti razvoju glazbene scene i steći nova poznanstva i razviti kompetencije iz područja kreativnih i kulturnih industrija. Svi se zainteresirani za dugoročni oblik volontiranja mogu prijaviti do 15. siječnja.

Za glazbeni dio priče i ove se godine pobrinula Maja Milin, dugogodišnja radijska voditeljica i kreativna direktorica programa.

Ponosni smo što su glazbenici diljem lijepe naše prepoznali naša nastojanja, trud i neizmjernu ljubav koju ulažemo u razvitak “klupske” scene u Zadru. S obzirom da nam nedostaje klub, nastojimo kreirati takvu atmosferu u našem gradu i stati bok uz bok s ostalim gradovima u kojima publika može uživati u kvalitetnoj domaćoj produkciji različitih žanrova, kazala je Milin.

Kako je cjelogodišnji koncertni program zamišljen kao nastavak na radijsku emisiju Urbofon HR Radio Zadra, koja prati domaću nezavisnu glazbenu scenu, tako ćemo i u 2024. godini imati prilike uživo čuti recentne domaće izvođače, među kojima će se neki po prvi put predstaviti zadarskoj publici.

broken image

Neki od njih su Ivan Grobenski čiji je album “Apocalipstick” po mišljenju brojnih glazbenih kritičara bio na top 5 listama najboljih domaćih izdanja u 2022. godini, dubrovački Embassy 516 čiji se album ”Trans.” također našao u top 5 najboljih albuma prošle godine. Uz spomenute, slušat ćemo i sjajan zagrebački indie rock bend Orvel, moćnu alter rock četvorku Terminator te legendarni americana bend My Buddy Moose iz Rijeke koji će u Zadru premijerno predstaviti novi materijal.

Organizatori nastavljaju suradnju s glazbenim udrugama i organizacijama poput HDS-a, HGU-a, UNISON-a, ZAMP-a i DISTUNE-a na projektima “Svjetski dan glazbe”, “Rock & Off Tour” i “Upadaj u kombi”.

Prošlogodišnja suradnja bila je sjajna pa smo, na obostrano zadovoljstvo, nastavili graditi priču oko Urbofon Live programa zajedno. Uz gostovanje glazbenika koji su se ove godine našli u kategoriji “Veliki prasak” Nezavisne novinarske glazbene nagrade “Rock&Off” i obilježavanje “Svjetskog dana glazbe” na ulicama Zadra, bit će tu i nekih noviteta koje ćemo zasad ostaviti u tajnosti, pojasnila je Milin.

Koncert otvorenja očekuje nas u dvorani Centra za kreativne industrije Zadar 20. siječnja kada nastupa šibenska hip hop senzacija HRAM uz podršku zadarskog majstora rime Peće, člana Shelter Team kolektiva i dua Kampanari.

O programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje.

 

Podrška

broken image

Medijska podrška

broken image