Izvrsna prilika za mlade vizualne umjetnike_ce

Spoji svoje talente iz područja vizualne umjetnosti s interesom za zaštitu prava životinja i s mladima iz Španjolske i Portugala.

“Young ARTivists 2” je projekt namijenjen mladim umjetnicima_ama iz Hrvatske, Portugala i Španjolske koji promišlja o temi prava životinja kroz primjenu ilustracije, pripovijedanja i ulične umjetnosti. Sudionici projekta su 24 mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina, koji žele spojiti svoje talente iz područja vizualne umjetnosti s interesom za zaštitu prava životinja. Kroz uličnu umjetnost i ilustracije grupa mladih će osmisliti i vizualno predstaviti priču u svrhu promicanja zaštite životinja s naglaskom na problem pasa lutalica i njihovog udomljavanja. Na kraju razmjene sudionici će u svojim zajednicama predložiti i provesti aktivnosti kako bi potaknuli promišljanje i raspravu o pravima životinja kroz iskustvo vizualne umjetnosti.

Photo by Olga Nayda.

Projekt je planiran kao nastavak programa razmjene mladih “Young ARTivists” koji se održao 2022. godine u Hrvatskoj. Motivacija i entuzijazam nekolicine sudionika dovelo je do ovog novog uzbudljivog projekta koji su željeli nastaviti raditi i produbiti temu.

Ovaj kreativni projekt sastoji se od nekoliko faza.

Pripremna faza: sudionici u svojoj nacionalnoj skupini pripremaju aktivnosti za razmjenu mladih. Sve aktivnosti razmjene mladih pripremaju i provode sudionici.

Razmjena mladih u Câmara de Lobos, Madeira, Portugal od 2. do 8. srpnja 2023. (1 voditelj grupe i 7 sudionika po zemlji)

Nastavak: lokalne aktivnosti koje svaka nacionalna skupina radi u svojoj zemlji nakon razmjene mladih.

Sudjelovanje je obvezno u svim fazama projekta.