Najava nove edukacije o kritičkom razmišljanju

Edukacija Razor 2024 će se održati od 25. do 31. svibnja 2024. u Velom Ižu.

Projekt pod nazivom Razor 2024: Promoting Critical Thinking through Youth Work  provodi se od 1.3. do 31.7.2024. uz potporu iz programa Erasmus+. Riječ je o nastavku edukacije koja je prvotno održana krajem 2022. godine uz izvrsne povratne informacije sudionika, odnosno partnera.

broken image

Nakon što smo s partnerima razmijenili neformalne metode i alate koji su unaprijedili naš rad u odnosu na promicanje kritičkog razmišljanja među mladima, odlučili smo unaprijediti program edukacije na temelju rezultata evaluacije. Također, dodali smo elemente koji su nedostajali i kroz suradnju s novim partnerima organizirali edukaciju Razor 2024.

broken image

Cilj je prenijeti stečena znanja i razmijeniti nove metode rada s mladima u kontekstu promicanja kritičkog razmišljanja. Edukacija Razor time postaje dio našeg kontinuiranog napora u promicanju građanske kompetencije s naglaskom na vještinu kritičkog razmišljanja. Pripremni susret s partnerima održan je 13. i 14. travnja 2024. u Velom Ižu, gdje su dogovoreni praktični detalji oko pripreme i posebnih potreba sudionika, putovanja, osiguranja, programa edukacije i diseminacije rezultata.

broken image

Program edukacije doprinijet će kvaliteti rada s mladima unaprjeđujući vještine kritičkog razmišljanja i medijske pismenosti; omogućujući korištenje neformalnih alata i metoda za promicanje kritičkog razmišljanja; te pružajući priliku za razmjenu iskustava partnerskih organizacija u promicanju kritičkog razmišljanja. Posebna pozornost pridat će se kritičkom pristupu teorijama zavjera, kao i prepoznavanju logičkih pogrešaka.

broken image

Ovaj članak nastao je u okviru provedbe aktivnosti pod nazivom Razor 2024: Promoting Critical Thinking through Youth Work  koja je sufinancirana sredstvima programa Erasmus+ Europske unije. Članak odražava isključivo stajalište Udruge Prizma i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.