Izradi motiv i napravi intervenciju u javnom prostoru!

Dođi u subotu 24. veljače s početkom u 11:00 sati i na kreativan način izrazi svoje stavove i poruke koje želiš uputiti svojim vršnjacima, sugrađanima i donositeljima odluka.

Mlada si osoba i voliš se kreativno izražavati? Smatraš da se javni prostori trebaju krojiti po mjeri mladih? Prijavi se za sudjelovanje u radionici i na kreativan način izrazi svoje stavove i poruke koje želiš uputiti svojim vršnjacima, sugrađanima i donositeljima odluka.

Projekt pod nazivom Ofarbaj POKaZ je usmjeren na osnaživanje mladih za zagovaranje i aktivističko djelovanje kroz kreativno izražavanje. Kako bi odgovorili na izazove nedostatka prostora nad kojim mladi osjećaju suvlasništvo, a koji bi im omogućio priliku za kreativno i demokratsko izražavanje svojih stavova provodimo aktivnosti u koje se i ti možeš uključiti!

Znaš li što znači Ofarbaj POKaZ? Ideja je da mladi kroz projekt Ofarbaju Pulu, Osijek, Karlovac i Zadar pozitivnim porukama!

Tijekom projekta smo već proveli dvije kreativne aktivnosti i još su tri ispred nas! Sudjelovanje nije nužno u svim aktivnostima, ali ako želiš, možeš!

Što ćemo raditi?

Prije radionice ćemo detektirati gdje se u javnom prostoru u Gradu Zadru nalazi govor mržnje (npr. grafiti, plakati, murali i sl.) i odabrati temu o kojoj ćemo raspravljati na radionici. Potom, nakon rasprave, ćemo pripremiti odgovor na govor mržnje u obliku skica i motiva, koje ćemo pretvoriti u mural ili grafit. Ideja je da nakon što izradimo skice i motive da ih prema dogovoru jedan dan u prvoj polovici ožujka oslikamo i pretvorimo u mural ili grafit.

Za koga?

Za mlade s područja Zadra i Zadarske županije u dobi od 15 do 30 godina.

Gdje?

Udruga Prizma
Ulica Nadbiskupa Nikole Matafara 2
Zadar

Kada?

24. veljače 2024. godine.
11:00 - 13:00 sati

 

Ako želiš sudjelovati na radionici ili imaš pitanja slobodno nam se javi na info@udrugaprizma.hr ili nas nazovi na +385 23 261 590

 

 

broken image

Projekt "Ofarbaj POKaZ" provodi se uz financijsku podršku Europske unije u okviru Erasmus+ programa.