Hip Hop eksplozija u Zadru: HRAM i Pećo pripremaju tvrdu i beskompromisnu svirku

Drugu sezonu Urbofon Live programa otvaraju jake snage domaćeg hip hopa! Dođi u Centar za kreativne industrije u Zadru 20. siječnja s početkom u 21:00 sat

Pedeset godina hip hopa proslavit ćemo tvrdim i beskompromisnim nastupom PEĆE - zadarskog majstora rime i šibenskog HRAMA kojima će ovo biti prvi klupski nastup u Zadru.

Albumom prvijencem “Bijes” HRAM su svoj old school direktno iz jezgre starih šibenskih zidina prenijeli diljem Hrvatske. Šesteročlani kolektiv okuplja beatmakere, MC-je, DJ-e, graffitere, odnosno sve aspekte hip hop kulture koji su na nagovor prijatelja odlučili iskoračiti iz mračnog podzemlja na površinu.

Direktni, beskompromisni i nimalo pretenciozni, samo su neki od epiteta koji se vežu uz hip hop senzaciju iz Šibenika. HRAM koji kroz priče o odrastanju, socijalnoj nepravdi i cijeloj okolini što ih okružuje uz masne oldschool instrumentale uspješno popunjavaju prazninu na sceni koja se iščekivala godinama.

PEĆO, član zadarskog kolektiva Shelter Team i zadarsko - rapskog dua Kampanari iza sebe ima osam projekata, a nakon “Kampanara II” u pripremi je novi album “Kampanari III” koji će biti objavljen za zagrebački label TDKM. Nastup u Centru za kreativne industrije bit će sjajna prilika za premijerno predstavljanje novog materijala s “Kampanara III”, ali i s nadolazećeg solo albuma “Sparina” koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana.

Nastup šibensko zadarskih hip hop snaga ostavlja bez daha pa vežite pojaseve i pripremite se za let - 20. siječnja u dvorani Centra za kreativne industrije s početkom u 21 sat.

Za osvježenje će se pobrinuti Varoška pivovara.

Kada?

20. siječnja 2024.
Vrata: 20:00 sati
Početak: 21:00 sat

Gdje?

Centar za kreativne industrije
Put Murvice 3A
Zadar

Ulaznice po cijeni od 5 EUR mogu se kupiti:

  • putem Entrio sustava za prodaju ulaznica
  • u Udruzi Prizma na adresi Ul. Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 sati,
  • na ulazu u Centar za kreativne industrije na dan koncerta od 20:00 sati.

 

O programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje.

broken image

Zanima te tko i kada će nastupiti u Zadru u okviru programa urbane glazbe Urbofon Live? Prijavi se na newsletter i dobiti ćeš informaciju o održavanju koncerta direktno u sandučić elektronske pošte najkasnije 10 dana prije održavanja koncerta.

 

Podrška

broken image

Medijska podrška

 

broken image

Ulaznice

Urbofon Live: HRAM & PEĆO